Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca in temeiul art.31 alin. 3, din L53/2003 - codul Muncii, republicat

In data de 22.03.2012 mi s-a pus sa semnez noua fisa a postului, mi s-a spus ca este necesara deoarece s-a schimbat denumirea postului din consilier relatii clienti in consilier portofoliu clienti.Am semnat acel act de buna credinta fara a fi informata ca a fost schimbata perioada de angajare din perioada nedeterminta in perioada de proba de 90 de zile pana la data de 12.06.2012 .
In acest act este specificat Art 1. Partile au convenit, de comun acord, prin incheierea act aditional la Contractul individual de munca ( din 01.10.2006) asupra,modificarii si completari dispozitiilor prevazute in contract , incepand cu data de 15.03.2012, dupa cum urmeaza: Cap.L Alte clauze:
a) are o noua perioada de proba de 90 zie calendaristice , pana la data de 12.06.2012
Mai potobtine somaj?
Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 25 Iunie 2012
Art.31 alin.3 C.mun. da posibilitatea fostului angajat de a benebicia de somaj numai daca notificarea incetarii c.i.m. pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba este facuta de catre angajator....
In acest sens, avem art.5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 care prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
...
b) încetarea raportului de muncã la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisã, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
...

In speta, numai puteti obtine somaj intrucat perioada de proba a expirat la 12.06.2012.

Posibilitatea de a beneficia de somaj o mai aveti numai daca c.i.m. inceteaza din notive acre nu tin de persoana dvs.
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are voie sa angajeze alte persoane in locul nostru deoarece in aceasta situatie se mai afla inca 2 colege de-ale mele .Interviul pentru angajare s-a tinut in perioada asta de proba care am avut-o 90 zile . Angajatorul ne-a data afara pe motiv ca nu ne-am realizat targhetele de vanzari .Mentionez ca aceasta situatie este la nivel national.
Multumesc.
Nu pot beneficia de somaj deoarece lucrez de aproximativ 12 ani in aceasta firma ? Mai exact din 9.10.2000 angajata perioada determinata de 2 luni , perioada s-a prelungit tot cate 2 luni pana in data 8.09.2001 cu SC ..... x televiziune , apoi in 09.09.2001 tot personalul a fost transferat la alta SC .. .. y tv, pana in 30.09.2006, si din 01.102006 am fost transferati la alta Sc .... z tv .
In speta, angajtorul poate face noi angajari in locul dvs ... nu exista nicio interdictie in acest sens.

Pentru somaj trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte lamuriri privind incetarea cim CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne da cateva lamuriri privind decizia de incetare a contractului de munca primita de sotul meu din partea ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de muncă Mioara 1977 Mioara 1977 Bună ziua! Soțul meu a fost in șomaj iar pe data de 17. 02.2020 s-a angajat la o firmă cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Pe data de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediere eu12 eu12 Buna ziua, m-am angajat pe data de 14.11 cand am semnat un contract pe perioada nedeterminata. Acum imi spun ca trebuie sa plec din firma ca nu merg vanzarile, ... (vezi toată discuția)