avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Va rog sa imi spuneti daca mai este obligatoriu sa stai in preaviz in caz de demisie!
Astazi mi-am prezentat demisia dar vrea sa stau in preavz. Ce sanse am sa scap de acest preaviz? Contractul este nedeterminat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 22 Iunie 2012
Angajatorul nu are obligatia sa semneze demisia ... este o aberatie aceasta sustinere ....singura obligatie este de a inregistra demisia .. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Demisia opereaza încetarea contractului de munca, în mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

C.i.m. nu inceteaza de drept la expirarea termenului de preaviz ...

Termenul de preaviz in cazul demisie nu este de 20 de zile lucratoare , decat daca asa ceva este prevazut in c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia cristinaudroiu78 cristinaudroiu78 buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie bcezar76 bcezar76 Buna ziua! Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata din anul 2011. Vreau sa plec in alta companie pe u post similar (fctie de conducere)! Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Angajatorul renunta la preaviz - am ceva de spus? lrap lrap Buna ziua, Doresc sa demisionez de la locul actual de munca, unde atmosfera a devenit de nesuportat. Ca manager, contez pe cele 45 de zile de preaviz pentru a ... (vezi toată discuția)