avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere in natura????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere in natura????

Daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebare, va multumesc anticipat.

- Am obtinut custodia copilului, s-a fixat plata pensiei de intretinere de catre tata in valoare de x lei/luna (suma fixa)
- Acum dupa 2 ani, am aflat din surse sigure, ca venitul net al tatalui s-a marit.
As vrea sa-l dau in judecata pt marirea pensiei si totodata pt a nu mai face actiune de marire din 2 in 2 ani, sa cer procent din salariul net.
Intrebare!!!

Ce sanse am ca instanta sa acorde plata pensiei de intretinere in bani ci nu in natura. (Tatal vrea sa dea pensia in natura, adica sa-i cumpere el copilului ce crede el ca ii trebuie).
Cu ce argumente ar trebui sa vin eu ca sa nu-i aprobe plata pensiei in natura?

Inca odata, va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:39, 2 Iulie 2012
Eu sincer tind sa cred ca persoanele care vor solicita plata pensiei alimentare in natura nu sunt cei ce vor sa se sustraga de la plata. Cine doreste sa se sustraga de la plata o face si cand pensia este stabilita in bani. Cred ca cei ce solicita plata in natura sunt si vor fi cei carora le-au fost interzise relatiile cu minorul de catre parintele care are copilul in incredintare. Plata in natura nu va face decat sa-l oblige pe parintele custodian sa-l primeasca pe celalalt parinte. Iar daca tot nu va fi primit, inseamna ca parintele care are copilul nu are nevoie de nimic pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata activitati Camelia28S Camelia28S Buna. Pe langa pensia alimentara,tatal e obligat sa paricipe la plata altor activitati ale copiilor cum ar fii after school? Custodie comuna,domiciliul la mine ... (vezi toată discuția)
Custodie minor velu58 velu58 Buna dimineata! in cazul in care se solicita in instanta custodia comuna pentru minor,partea reclamanda nu mai plateste pensie de intretinere? exista o lege ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa intreb la divort se da mamei pensia alimentara,ca tatal spune ca daca el participa la cheltuieli de ce sa dea pensie alimentara? (vezi toată discuția)