avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA pt. tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA pt. tranzactii imobiliare

Buna seara!
Ma puteti lamuri in legatura cu plata TVA pentru tranzactiile imobiliare? Matusa mea, pensionara, vinde un teren pe care il are de mai mult de 3 ani. Plateste TVA? Daca plateste, suma este de 19% din valoarea tranzactiei? Am citit intr-un articol ca acest TVA se ramburseaza persoanei. Este adevarat?
As vrea sa stiu de asemenea si ce impozit trebuie platit la aceasta tranzactie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:31, 9 Ianuarie 2009
Am intrebat-o pe matusa mea si mi-a spus ca terenul apare ca "arabil" in extrasul de carte funciara. In acest caz nu este construibil si deci tranzactia nu este supusa platii TVA, nu?
Multumesc! O seara buna!
Corect. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare de terenuri romanasul romanasul Buna ziua, Detin un teren pe persoana fizica si incep vanzarea in loturi de 500 mp.... Exista cumva alternative sa nu platesc TVA de 19 % ? Inteleg ca la ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare locuinte vechi cosvad cosvad Buna ziua, Daca o persoana fizica vinde mai multe locuinte vechi intr-un an, trebuie sa plateasca tva? (vezi toată discuția)
Tva pe terenuri DB DB Ca persoana fizica am 2 terenuri intravilane agricole (cu PUZ obtinut dar nescoase din circuitul agricol ) care au fost dezmembrate dintr-un lot de teren mai ... (vezi toată discuția)