avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical la o firma aflata in insolventa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical la o firma aflata in insolventa

Buna ziua, ma aflu in aceasta situatie, de a avea 3 luni de concediu pre si postnatal la o firma care a intrat in insolventa. Colegii mei vor primi banii pe salariile restante, conform Legii 200/2006 din fondul de garantare (s-au afisat deja liste cu sumele). Am sunat administratorul judiciar si mi s-a spus ca se astepta banii de la Casa de Sanatate, dar nu stiu ce sa mai cred, au trecut deja luni bune. Am si renuntat la concediu medical, desi mai puteam sta, si am facut dosarul pentru indemnizatie. Ce mai pot face in aceasta situatie? Mentionez ca nu exista liste cu sumele si persoanele aflate in situatia mea la administratorul judiciar. Am sunat si la AJOFM si mi s-a spus ca banii acestia ar trebui platiti conform Legii 85/2006, f ambigua pt mine de altfel.
Va multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: danny_zupa , utilizator 15:58, 13 Iulie 2012
Multumesc.
Totusi daca a depus si administratorul dosarul cu actele necesare si concediile medicale, nu s-ar crea un conflict cerandu-se aceleasi drepturi?
Va interesati la casa exact ce s-a intamplat.Daca s-a depus deja documentatia indicata pt. situatia reglementata de art93(2)atunci casa va va plati cm dvs.
Dar,sper ca ati inteles,situatia e valabila pt. cazul in care dvs.aflandu-va in cm ,angajatorul si-a incetat activitatea.
Daca inca desfasoara activitate,atunci nu e vorba despre art93(2)angajatorul isi recupereaza banii de la casa si va plateste cm.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
Administratorul judiciar sustine ca a depus toate cm cu documentatia necesara. Eu am inteles ca in momentul de fata se reorganizeaza activitatea, sau mai bine zis datoriile, din moment ce colegii mei vor primi creantele salariale din Fondul de garantare, unde nu intra si concediile medicale.
Va multumesc pentru raspuns.
Deci nu este incetata activitatea,in acest caz ,daca administratorul sustine ca a depus documentatia de recuperare ,casa va vira banii.Este bine sa va interesati totusi la casa de sanatate, daca documentatia era completa,in 30 de zile de la depunere,banii trebuiau sa ajunga deja la unitate.
Multumesc.

In Romania e o problema mare cu respectarea termenelor, cred ca sunt intarzieri mari de la casa de sanatate in ceea ce priveste virarea banilor. Adm. judiciar sustine ca nu s-au platit banii si nu am ce face decat sa ii cred.
Intre timp am facut rost de nr de mobil al unui domn de la casa de sanatate si o sa-l mai deranjez dimineata cu un telefon cu ceea ce m-ati sfatuit sa ma interesez.

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical? amelia20100 amelia20100 ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical?mentionez ca firma este in proces de insolventa. (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. pentru pensionare se suprapune cu concediul medical iottagabriela iottagabriela Buna seara! Sunt nascuta pe 9.11.1955 si in februarie 2016 intervine incetarea CIM pentru pensionare la limita de varsta. Din august 2015, sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Sunt angajata la societatea mea, cine imi plateste concediul prenatal? lilyana21 lilyana21 Buna ziua, Sunt angajata la societatea mea si in ultimele 3 luni am fost in concediu prenatal. Vreau si eu sa stiu cand ,unde si cine imi plateste concediul ... (vezi toată discuția)