avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind linistea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind linistea

De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa te deranjeze cu zgomotul? are administratia blocurilor vreo putere prin care poate sili vecinii sa nu depaseasca limita de decibeli? (daca exista asa ceva in lege). unde anume poate interveni politia?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:48, 21 Septembrie 2016
Si la noi este afisat un program de liniste 22.00-08. 00 13.00-14.00. cum poate un copil sa se odihneasca intr-o ora? si daca acel copil nu adoarme la ora 13.00? Eu il vad ca un program de masa, nu de liniste! Si nici asta nu este respectat. Dimineata la ora 6.00, se trantesc usile intr-o veselie. Nu ai cum sa nu te trezesti. seara dupa 23.00 se repeta. Se mai gasesc cate unii ca mai au cate ceva de gaurit...si tot asa. Eu inteleg ca stam la bloc, fiecare face ce vrea in casa lui...ok! poti face ce vrei, cu conditia sa nu deranjezi si ceilalti vecini, tocmai pentru ca stam la bloc.
Aveti dreptate.
Pentru a avea cat de cat liniste eu cred ca este bine ca orice proprietar deranjat sa ia atitudine, sa vorbeasca cu vecinul, sa-i explice ca nu este normal sa spargi peretii ori sa-ti scoti gresia cu percutorul la orice ora.
Daca se ia atitudine de fiecare data, aceste zgomote vor fi mai mici sau mai rare.
Apoi fiecare proprietar are posibilitatea sa sesizeze politia pentru a lua masuri impotriva celor ce fac zgomot. Si aceasta metoda duce la diminuarea fenomenului de renovare cu barosul si tarnacopul.
Am incercat sa vorbesc cu ei. Raspunsul lor asta e: E casa mea, fac ce vreau!
Treceti la etapele urmatoare. Sesizati politia pentru zgomot. Sesizati primaria (serviciul urbanism) atunci cand demoleaza peretii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)
Program liniste/renovare CdnM CdnM Buna seara. Vrem sa renovam apartamentul nou cumparat. Exista legea 61/1991 care spune ca orele de liniste sunt 22-08 si 13-14. Apoi mai este Legea ... (vezi toată discuția)