avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere a copilului

Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in jur de 17 ianuarie.Am decis ca sotul meu sa ia concediu de crestere a copilului pt 2 ani.Am inteles ca acest lucru e posibil dupa ce stau eu 42 de zile in concediu postnatal.Deci,incepand cu 1 martie trebuie sa intre sotul in concediu.A intervenit insa o problema la serviciul lui: a fost obligat sa-si dea demisia incepand cu 1 martie.El a semnat-o.Deci,teoretic el e angajat pana pe 28 februarie 2009.Ne afecteaza demisia lui intarea in concediu?Au dreptul cei de la firma,daca incepand cu 27,28 februarie solicita concediu de crestere a copilului sa refuze aprobarea acestuia?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nadylive , utilizator 13:59, 11 Februarie 2009
Conditia pentru a se putea beneficia de indemnizatia pentru CIc este clara , si anume : realizarea de venituri profesionale timp de 12 luni, in ultimul an, anterior datei ansterii copilului.
Perioada celor 12 luni poate sa cuprinda si anumite perioade asimilate prevazute de OUG nr.148/2005.
Va multumesc pentru raspuns.Mi-a zis astazi o prietena ca ea stie ca intra si fractiuni de luna,dar nu mai putin de jumatate din numarul de zile lucratoare din acea luna.Stiti ceva de asta?
Adica poate intra febr 2008-si jum din ian 2009?
În calculul celor 12 luni se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute de lege.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea i
ntrebare:daca intru in concediul de crestere a copilului incepand cu 1 martie,cand trebuie depus dosarul la Directia ...,e un termen limita?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate cata80 cata80 Intrebare: sotul este angajat cu carte de munca din data de 3 martie 2008, sotia (nu a lucrat cu CM) a nascut pe 25 februarie 2009. Poate beneficia sotul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)