avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui teren. Inscris sub semnatura privata. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui teren. Inscris sub semnatura privata. Hotarare care tine loc de act autentic

Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata?

Vanzatorul este neproprietar ( in CF este inscris tatal acestuia ), adica vanzatorul a primit terenul cu titlu de zestre la casatorie, iar acum doreste sa vanda terenul unei persoane si sa incheie un contract de v-c printr-un inscris sub semnatura privata, semnat de asemenea si de doi martori.

Ulterior cumparatorul va putea sa solicite instantei sa pronunte o Hot. jud. pe baza careia cumparatorul sa-si intabuleze dreptul de proprietate in Cartea Funciara?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 23:42, 19 Martie 2013
Buna seara .
Daca nu este inscrisa in Cartea funciara vanzarea,produce efecte doar intre parti,nu si fata de tertii interesati.Pentru acestia din urma,aceasta vanzare,poate fi considerata nula,atata timp cat nu este incrisa in Cartea funciara .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren extravilan RamonaIsar RamonaIsar Ce trebuie facut in situatia urmatoare: acum 10-12 ani, tatal meu a facut o chitanta la primarie intre el si o a doua persoana de la care a cumparat o anumita ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare imobile nu mai este posibil in ncc Alvaro Liniers Alvaro Liniers Conform art. 1279 al NCC alin (3) prevederile care sunt la baza posibilitatea ca prin hotararea judecatoreasca sa isi stabileasca obligatia de a incheia un ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)