avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie auto

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat aceasta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian paduraru , utilizator 14:49, 17 Iulie 2012
lucian paduraru a scris:

Va multumesc dar ordinul 4 este abrogat de ordinul 268 in care nu am citit ca trebuie sa mai dea inca odata sala


ai dreptate.:slap: vezi ce inseamna sa respecti regulamentul forumului si sa nu iei de bune raspunsurile primite de la alti utilizatori, raspunsuri care uneori nu pot fi pertinente! .:)

am citit ordinul MAI 268/2010 iar prevederile privind cazul in care candidatul este respins la oricare dintre probe sunt aceleasi. s-au schimbat doar numerotarea articolelor si apar mai multe precizari privind sustinerea computerizata a probei teoretice.

Art. 12. din ordinul MAI 268/2010 (in vigoare) este identic cu Art. 19. din ordinul MAI 4/2010 (abrogat)

Art. 12. - ordinul MAI 268/2010
(1) Candidatii declarati respinsi se pot prezenta in vederea programarii pentru o noua examinare numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respinsi, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(2) Candidatii neprezentati se pot prezenta in vederea programarii oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(3) Candidatii declarati admisi la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, sunt declarati respinsi.
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.

Art. 19. - ordinul MAI 4/2010
(1) Candidatii declarati respinsi se pot prezenta in vederea programarii pentru sustinerea unui nou examen numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respins, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(2) Candidatii neprezentati se pot prezenta in vederea programarii oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(3) Candidatii declarati admisi la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, sunt declarati respinsi.
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.”
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
cyan, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen permis conducere - picat proba practica, reluare proba teoretica codrutz2007 codrutz2007 Sti-ti cumva daca sa promugat legea in care, candidatii care \\"pica\\" proba practica o vor putea sustine din nou daca prezinta dovada efectuarii a 6 ore de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - proba teoretica SirbuMihai SirbuMihai Salutare! Astazi am avut pentru prima data proba practica, pe care am picat-o. Intrebare este,cand ma pot duce sa dau din nou proba teoretica? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Cod rutier (urgent) Geaniu7 Geaniu7 Ma numesc Stan Mihai Alexandru si am 20 de ani . Pe data de 22.07.2013 am bagat dosarul pentru a-mi obtine permisul de conducere. Nu am putut da traseul din ... (vezi toată discuția)