avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare apartament divort urat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare apartament divort urat

Buna ziua!
Parintii mei doresc sa divorteze. Initial tatal meu a fost de acord cu divortul, mai apoi a inceput sa dea inapoi. Mama insa este hotarata sa intenteze actiune de divort. Problema e ca au in comun un apartament cu 3 camere, confort 1, in Constanta - Tomis Nord pe care vor trebui sa il imparta. Contractul de vanzare-cumparare al acestui apartament este pe numele amandorura. Tata afirma ca nu e de acord sa se vanda acel apartament fara o suma exorbitanta. Aceasta suma a fost fixata de el tocmai in ideea de a nu se vinde acel apartament si a o tine pe mama legata de el (convietuirea impreuna nu mai este posibila, el continua sa fie violent prin fapte si vorbe). As dori sa aflu daca exista o posibilitate pe cale legala de a forta vinderea acelui apartament. (au fost multi doritori dar cand auzeau pretul tatalui meu, dadeau inapoi fiindca, intr-adevar apartamentul nu merita suma fixata de el).
Nu exista copii minori.
Va multumesc, astept nerabdatoare raspunsul dumneavoastra.

cu stima!
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
siryana, utilizator
Cel mai recent răspuns: siryana , utilizator 16:07, 30 Iulie 2012
Daca parintii tai divorteaza,dupa divort se poate face partajul. Cum tatal tau cere asa de scump pe apartament incat nimeni nu plateste pretul cerut de tatal tau,atunci sa-i de-a tatal tau mamei tale jumatate din pretul apart.cat cere el si apart.ramane lui
Jumatatea cealalta,reprezinta sulta care trebuie sa o primeasca mama ta de la tatal tau.
Concluzia este asa: Ori pastreaza tatal tau apart si jumate de bani ii da mamei tale,sau invers.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
Tarzan2012, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Problema e ca tata nu are jumatate din suma pentru a-i da mamei acesti bani. El a urcat pretul apartamentului doar cu intentia de a taragana vanzarea apartamentului. Intrebarea era cum poate fi vandut acel apartament daca unul dintre proprietari nu este de acord cu vanzarea lui. (verbal spune ca e de acord dar faptele il contrazic).
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
siryana, utilizator
dupa divort mama poate sa faca partaj.
Presupun ca daca apart.valoreaza 60.000 euro,iar tatal dvs cere 100.000 euro,atunci mama dvs poate sa ceara in instanta ca tatal dvs sa-i dea 30.000 euro (jumatatea )din cat crede mama dvs ca valoreaza apartamentul,iar el ramane sa il vanda cu 100.000 euro daca asa cred ca costa.
Mai intai incepe divortul,apoi partajul,si restul ramane la decizia instantei.

P.S. Preturile de mai sus sunt o presupunere. Nu stiu cat cere ei.
Am inteles, multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 30 de ani violetblue violetblue Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani. Tot atunci au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ca apartamentul detinut in comun sa fie ... (vezi toată discuția)
Divort fara consens la partaj sorinci sorinci Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie - mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de ... (vezi toată discuția)
Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita buna ziua.parintii mei sunt in divort , prima infatisare fiind pe 19 mai 2011.mama a intentat divortul, tatal meu nefiind de acord la inceput.locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)