avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se mai poate reveni la statutul de micro-intreprindere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se mai poate reveni la statutul de micro-intreprindere?

As vrea sa-mi lamuresc o problema legata de renuntarea si revenirea dupa o perioada la statutul de micro-intreprindere. Odata ce statutul de micro-intreprindere este pierdut, este posibil sa se revina la el? Care sunt conditiile in care se poate reveni la acest statut? Mentionez ca nu ma intereseaza forma de impozitare, ci doar statutul de micro-intreprindere.

Am o firma care functioneaza ca micro-intreprindere, cu un 1 angajat, platitoare de impozit pe venit (3%). din cate am inteles dupa incetarea contractului de munca a acestui angajat firma va pierde statutul de micro-intreprindere si va intra automat la impozitarea pe profit (16% din profit). Am inteles ca firma nu mai poate reveni niciodata la impozitarea pe venit de 3%. Dar firma mai poate reveni la statutul de micro-intreprindere, evident platitoare de impozit pe profit (16%)?

Ceea ce ma intereseaza cel mai mult sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca firma pentru ca in Martie 2010 sa fie considerata micro-intreprindere, indiferent de forma de impozitare? Stiti vreun link unde sa citesc despre modul de calcul al numarului de salariati al unei firme?

Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 11:24, 30 Ianuarie 2009
Statutul de microîntreprindere, din punct de vedere al autorităţilor contractante de fonduri europene (diversele ministere care administrează o varietate de programe de finanţare), în practică (la depunerea proiectului/cererii de finanţare), se judecă după numărul mediu de salariaţi trecut în bilanţul contabil vizat din anul anterior, dublat de o declaraţie pe proprie răspundere a reprezentantului legal al solicitantului (dv., de pildă). Acest număr mediu de salariaţi trebuie să fie mai mic sau egal cu 9 (deci şi 0).
Rareori există situaţii în care cifra de afaceri sau activele să fie atât de mari, încât firma, deşi are până la 9 angajaţi, să fie încadrată la întreprinderi mici, mijlocii sau mari.
ªi, pentru accesarea fondurilor europene, da, aveţi obligatoriu nevoie de un consultant.
Puteţi vedea sumarul activităţilor pentru întocmirea şi implementarea unui astfel de proiect pe www.sovconsulting.ro, de exemplu.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta si management, cum se face diferentierea? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am tot cautat explicatii privind activitatile de management si consultanta. Concret, care sunt acele activitati de management si consultanta ... (vezi toată discuția)
Situaþii financiare anuale consolidate irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Astept parerea dvs.referitor la ce considerati ca reprezinta de fapt aceste situatii financiare anuale consolidate potrivit carora se stabileste daca o ... (vezi toată discuția)
Imm danciobica danciobica Ma lupt cu hatisul ghidurilor pt. fonduri structurale... Lamuriti-ma va rog ce conditii trebuie indeplinite de un IMM in acceptiunea Legii 346/2004 modificata ... (vezi toată discuția)