avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda aplicata de Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda aplicata de Asociatia de Proprietari

Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari verifica modul in care sunt respectate regulile de convietuire in spatiile pe care le administreaza, este posibil ca acesta sa aplice amenzi proprietarilor care nu respecta aceste reguli?

Multumesc,
Mihai P
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:32, 7 August 2012
Caz concret.
O usa de intrare prin spatele blocului continua sa fie deschisa cu forta pentru ca era greu sa fie folosita cheia sau cartela de acces. Astfel, tocul de sustinere s-a slabit si aceasta usa continua sa fie zbatuta sau impinsa continuu de persoane care locuiesc in imobil si de cei ce vor sa treaca din spate in fata fara a ocoli blocul.
Am reparat-o platind 150 lei din visteria asociatiei si la cateva zile, desi se vedea clar ca nu mai e scoasa din tocuri si e nevoie de cheie sau de cartela pentru a fi deschisa, fiind la avizier, cu spatele spre usa in cauza, am auzit o bufnitura si m-a intors tresarind...un barbat in toata firea, chirias, a folosit forta sa deschida usa, fortand deci sistemul de inchidere.
Nici nu-mi gaseam cuvintele....am ramas uimita pentru ca pana la acel moment consideram ca sunt copiii de 15-18 ani care distrug cu buna stiinta dar, stupoare, de data asta am vazut un adult facand asa ceva. Unul din proprietarii din imobil tocmai intra pe usa din fata si a ramas cu gura cascata si rosu la fata de furie i-a zis vreo doua acelui tanar nalt si suplu cu blonda de brat...
Eu m-am adunat si fara sa tip i-am comunicat ca pot sa-i imput reparatia usii si daca are nevoie ii dau cadou si cheie si cartela.
Dupa acest incident, pentru a indruma pe oricine foloseste acea usa, am afisat pe ambele laturi ale geamului, mesajul:" Folositi cheia sau cartela. Usa a fost reparata".
Acum nu avem inca un regulament dar lucram la el si consider ca "hotul (distrugatorul) neprins este negustor cinstit" dar....cel prins ca distruge sa plateasca! Sau nu e posibil?
Multumesc!
L.C.
Asa se si procedeaza. Cine strica, sa plateasca.
Dar aceasta nu este amenda, totusi.
Deci asta este singura varianta prin care se poate recupera cv raparatiei unui bun distrus/stricat de unul dintre proprietari/chiriasi.
Se poate imputa prin regulament aprobat in AG. Acesta e aprobat, afisat la loc vizibil si oricine locuieste in imobil, de la proprietar pana la chirias sa il respecte, nu?
Astfel, cred, vor invata ca intregul imobil este casa noastra si trebuie sa avem grija cu totii de integritatea acestuia.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Laura Ciobeica, moderator
Da, numai sa faceti un PV de constatare, sa-l puneti si pe vecinul care a vazut episodul sa semneze, ca sa aveti un document de impunere a acestei sume la apartamentul respectiv pe liste.
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Art 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte,unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a cladirii de locuit,creind prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi ,dupa caz proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precium si plata daunelor

Alte discuții în legătură

Administratoarea blocului vrea sa platesc eu reparatiile pricinuite de cei care mi-au adus mobila alinaqf alinaqf Acum o luna mi-am renovat in apartament. Cand m-am dus sa platesc intretinerea ultima data, m-a amenintat administratora cum ca eu sa trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cartierul in care locuiesc exista 40 de blocuri. ... Rezident223 Rezident223 Buna ziua! In cartierul in care locuiesc exista 40 de blocuri. La unul dintre ele s-a stricat acoperisul si ploua in casa celor de la ultimul etaj. Cine ... (vezi toată discuția)