Pana acum prin concluzii se interpretau doar concluziile finale.prin urmare mandatarul , la judectorie putea efectua acte in cercetarea judectoreasca( propunea probe, facea cereri discuta exceptii) acum nu mai poate sa propuna macar probe, ci doar prin avocat. prin urmare procesul este blocat. nu mai vorbesc de exceptii , ce se judeca cu prioritate. la recurs nu mai poate face nimic existand sanctiunea nulitatii daca cererea nu este redactata de avocat .
la restul nu ma pricep....este o chestiune de organizarea profesiei de avocat, nu tine de subiectul in speta, aplicarea Noului cod de procedura.
dupa opinia mea trebuie sa se dea un examen serios pentru absolut toata lumea...asa cum nici noi, avocatii nu ne putem face notari sau magistrati fara examen:D...
nu mai vorbesc ofiteri de politie sau magistrati militari.....nu vad de ce toate profesiile sunt protejate iar avocatura sa nu fie ?
si dupa parerea mea solutia ar fi cea pe care o da colegul Lascoschi.
Cred ca oamenii ar mai avea la dispozitie si posibilitatea de a-si cauta avocat din timp, sa existe ceva la modul unui contract de asistenta juridica de tipul asigurarilor medicale in care sa se plateasca cate putin lunar si sa se adune un fond.
Ma refer la situatia de a-si alege singur avocatul si nu la un sistem de tipul asigurarilor de sanatate in care sa cotizeze catre stat.
acesta este rezolvarea civilizata si folosita in toate tarile civiliazate...nu gratuitati peste gratuitati acordatate oricui oricum doar ca, in ultimul moment se gandeste sa faca actiuni..trebuie sa se responsabilizeze un pic si societatea