avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie tata

Buna
revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de la scoala si nu l-a transferat legat. a intervenit inspectoratul scolar si pentru a scopa basma curata mi-a incredintat mie un copilul. Acu trei ani eu am fost diagnosticat de catre un medic care nu prea stie multe cu epilepsie. Am facut o criză, dar se pare că pe bază de stress şi oboseală. Acel diagnostic a fost şters de către medici de la Cluj pe baza investigaţiilor de RMN si tomograf. Ea sustine acum in instanta ca am aceasta boala si nu ma pot ocupa de copii.
Am intrebat un avocat care mi-a spus ca chiar daca as avea aceea boala asta nu ar conta intr-un proces pentru ca asta ar insemna discriminare. Si epilepsia este o boala la fel ca si celelalte. dar cu justitia de la noi nu mai stii ce sa crezi
Va multumesc pentru raspuns
Pe mine ma revolta insa "cearta" tuturor..eu cred ca trebuie sa-ti sustii cauza iar tatii...trebuie sa fie ajutati de noi, avocatii, sa-si primeasca copiii in incredintare..

Cat de frumos! Cat de adevarat!

Eu sunt casatorita cu un barbat care a "luptat" acum 5 ani pentru copilul lui. Si a invins! A invins pentru ca a avut langa el un avocat care l-a incurajat. Nu a avut nici vila, nici conturi uriase in banca si nici nu a spus despre mama ca e betiva sau drogata. S-au "luptat" cinstit si nu s-au balacarit in instanta! Au contat pledoariile celor doi avocati! Si a castigat cel care a sustinut din suflet cauza clientului sau!

Florentina Mitrea

custodie.comuna a scris:

Domnul avocat Lascoschi are perfecta dreptate. O drepatate trista , pe care sunt sigur ca ar fi preferat sa nu o aiba.
Ce se intampla in Romania relativ la relatia tata-copil este de neconceput.
Domnilor avocati , nu mai duceti tatii in eroare, in tara aceasta, copilul este trofeul mamei , iar interesul superior al copilului nu este decat o "scuza" legala de care instantele se folosesc pentru a oferi acest trofeu mamei.

Din pacate aceasta este realitatea expusa intr-un mod de-a dreptul poetic, dar trist.

Daca mama nu este alcolica, drogata, plecata din tara, prostituata ( cu dubii mari ca e alcolica sau se mai drogheaza),
neglijeaza copilul sau il agreseaza ori alte aspecte demne de a fi luate in seama, tatal, in cazul copiilor pana la varsta de cca 6 ani nu poate avea sanse reale de incredintare a minorului.
Evident ca nu este imposibil ca, din eroare sa greseasca instanta si sa confunde tatal cu mama, asa da, lucrurile ar sta altfel.

Daca mama e normala instanta ii da ei copilul chiar daca tatal e perfect.
Concluzia mea este ca intre o mama normala si un tata perfect, mama va obtine incredintarea.
Daca si mama si tatal sunt perfecti concluzia nu are sens sa o mai expun...

Nu poti sa faci o instanta sa planga pentru suferinta tatalui si a minorului.
Poti sa faci o instanta sa planga daca faci referire la mama.

Procesele sunt tratate cu o oarecare lejeritate de catre instante intrucat ele stiu ca o mama normala se poate ocupa de copil la fel de bine ca o alta mama care a fost parasita de sot si a ramas cu copilul.Din forta majora a ramas cu copilul.
Instantele au cumva cugetul linistit daca il dau la mama copilul.

Tatal trebuie sa dovedeasca ca e un bun sau foarte bun tata si pentru acest lucru trebuie lasat sa administreze probe.Daca nu este lasat sa administreze decat niste probe chinuite si normale ( ca sa spun asa) desi are mai multe probe diferite de gen atunci deja apar probleme serioase.
Eu cred ca instantele nu vor sa isi bata capul daca un tata merita sa primeasca incredintarea minorului daca mama e prezenta la judecata pentru ca mama minorului se poate descurca la fel de bine ca si alte mame parasite de soti si care au ramas cu copii in grija lor ( asa cum am mai spus).
Egalitatea de tratament juridic este vazuta de instante ca daca mama are o proba si tatal trebuie sa administreze o proba, desi el poate are 10 probe diferite ca gen ( nu ma refer la 10 martori).

Or daca o instanta nu vrea sa afle realitatea si se rezuma la formal, cum ar putea sa inteleaga care este adevaratul interes suprem al minorului...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)