avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pregatire pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pregatire pentru CCC

Buna ziua

As dori sa stiu daca atunci cand angajata face o cerere pentru suspendarea CIM deoarece va intra in concediu de crestere al copilului, ar trebui sa mentioneze si durata aleasa de ea (de 1 an sau 2 ani).

Si de asemenea, pe decizia de suspendare intocmita de angajator, trebuie din nou sa apara aceasta perioada?

Citisem ca odata aleasa perioada, nu mai poate fi schimbata? Asa este?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 23 Martie 2018
1. Da, 13 ianuarie este a 42-a zi de la nastere.

2. - Pentru ca adeverinta sa fie corecta trebuie ca salariata sa nu mai aiba concediu de maternitate incepand cu data de 14 ianuarie.
- Aceasta numai in cazul cand CCC se solicita cu data de 14 ianuarie.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

2. Pentru ca adeverinta sa fie corecta trebuie ca salariata sa nu mai aiba concediu de maternitate incepand cu data de 14 ianuarie.

Multumesc de raspuns. Nu am inteles insa punctul 2. Nu sunt sigura la ce va referiti.
Angajata a ales sa isi consume integral concediul de sarcina si lauzie (cele 126 zile).
Deci, din 27 Nov a intrat in concediu pentru sarcina si desigur dupa ce a nascut a primit certificate medicale pentru cel de lauzie insa nu am observat sa fie vreo diferenta intre acestea, pe certificate.

Ea va intra in CIC incepand cu 02.04.2014.
1. Pct.2 era valabil numai daca solicita CCC cu data de 14 ianuarie.

2. - Daca intra in CCC cu data de 02.04.2014 nu inteleg de ce ati mai intrebat cand se implinesc cele 42 de zile.
- In adeverinta cu veniturile nete pe cele 12 luni se trec si veniturile din indemnizatia de lauzie din luna decembrie.
- Adica adeverinta nu are nici o legatura cu luna ianuarie.
Daca sunteti familar cu adeverinta, stiti ca pe prima pagina a acesteia exista rubrica:
- cele 42 zile din concediul de lauzie se implinesc la data de .....

Pentru acest lucru aveam nevoie, nu pentru veniturile de pe pagina a doua. Deci, acolo intervenea acest termen (din luna ianuarie, mai exact) pe care aveam nevoie sa il calculez.

[ link extern ]

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
doriacristina, utilizator
Asa este, aveti dreptate, eu ma refeream la cap.II din adeverinta, privitor la venituri.

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 2013 carmenvls carmenvls As avea si eu o intrebare in legatura cu idemnizatia de crestere copil si anume: eu am intrat in concediu prenatal din data de 10.09.2013 dpn fiind ... (vezi toată discuția)
Cic 2 ani Vioreld Vioreld Buna ziua. Imi puteti spune unde gasesc detalii despre cum se completeaza adeverinta pentru o persoana care intra in concediu crstere copil. Multumesc. (vezi toată discuția)