Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

in perioada 01.06-31.12.2011 un angajat a modificat chitante si facturi si a delapidat societatea cu 10.000 lei. .In februarie a plecat din firma cu lichidare la zi .Dupa o discutie s-a ajuns la o intelegere sa plateasca rate lunare de 400 lei timp de 2 ani dand o declaratie de mana ca se angajeaza la plata specificand doar ce este dator "administratorului si societatii" .Fostul angajat nu a platit nici o rata pana acum si nici nu vrea sa facem un contract . Se mai poate da in judecata pentru furt daca a plecat cu lichidare la zi ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:59, 16 August 2012
Parerea mea ca in cauza se aplica prevederile Codului muncii privitoare la raspunderea patrimoniala a angajatilor pentru ca sunt prejudicii cauzate in legatura cu munca si la locul de munca, deci nu sunt propriu zis prejudiciii civile pt a merge strict pe legea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor ramona1986 ramona1986 Un fost angajat al societatii la care lucrez nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu.Acest lucru s-a aflat abia dupa desfacerea CIM cand numerosi clienti ai ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate recupera cheltuielile reparatiei facute din culpa angajatului de la acesta, daca autoturismu era asigurat casco dar asiguratorul nu plateste? daous daous Buna ziua, Pe scurt, am facut un accident de care am fost vinovat, cu autoturismul de serviciu. La momentul accidentului autoturismul era asigurat ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare CROSETEL CROSETEL Am un salariat caruia i-a incetat contractul de munca dar nu si-a facut nota de lichidare.Pot sa-i retin salariul pana vine sa-si faca lichidarea? (vezi toată discuția)