avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire prin telefon

Imi cer scuze daca nu am selectat bine forumul unde sa postez, sunt nou aici. De cateva zile..o saptamana...un nenorocit ii da telefoane iubitei mele ba pe la 1 noaptea ba mesaje....la telefon tot insista sa se intalneasca, ba ca nu e problema ca are iubit si tot felul de lucruri din acestea, propiuzis nu este o amenintare dar o hartuieste. As vrea sa o ajut sa depuna plangere la politie dar nu stiu prea bine cum sa fac incadrarea, cred ca ar fi vorba despre hartuire, daca mai insista... o singura data, asta vrem sa facem, chiar ea a venit cu ideea de plangere inaintea mea.
Nu ar vrea sa isi schimbe nr. de tel pentru ca il are de 3 ani. Va rog frumos cine ma poate ajuta cu o parere avizata, nu ironii. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Allenaaa , utilizator 13:44, 27 Mai 2013
Încă nu a intrat ăn vigoare noul cod penal. Se va întâmpla prin 2014 după cum s-a stabilit .
Buna seara,

Am si eu nevoie de un sfat, si anume daca este nevoie sa imi iau un avocat si ce pot sa fac in urmatoarea situatie.

Incerc sa fac un rezumat la ceea ce am facut, inca nu imi este clar daca este o infractiune sau nu...

Acum aprope un an am cunoscut la serviciu un baiat din alta tara care venea cam o saptamana la interval de o luna sa lucreze la firma aunde lucrez si eu pe un proiect. Dupa 2-3 luni am inceput sa vorbim pe facebook, skype si mesaje pe telefon, si mai apoi sa ne intalnim.
In septembrie am fost in vacanta la el in tara si l-am anuntat cu 2 zile inainte ca o sa merg.El mi-a spus atunci ca nu pot sta la el, ca nu stie nici daca ne putem intalni ca el are prietena ( era prima data cand mentiona acest fapt) si ca ea s-a mutat de curand cu el.
Eu am fost foarte suparata, si in cele 10 zile cat am stat in vacanta am incercat sa il conving sa ne intalnim (vorbeam pe facebook si mesaje pe telefon) si sa discutam personal.In final l-am amenintat ca o sa ii spun prietenei lui (nici nu stiam cine e) ca el a fost cu mine in Romania si ca am si dovezi (mesaje pe telefon, discutii de pe net..) asta daca nu se intalneste cu mine.- asta e santaj? Si ma ruga sa nu ii mai trimit mesaje seara sa nu le vada ea.
Mi-a spus apoi ca a fost concediat de la serviciu din cauza mea, ca au vazut sefii mesajele pe care mi le-a trimis ca era telefonul firmei si ca nu avea voie sa faca asa ceva...si in final a cerut sa il ajut eu cu bani ca doar din cauza mea si -a pierdut serviciul.
Eu l-am crezut, dar cand am ajuns inapoi la firma unde lucrez am vazut ca mintise si nu a avut nicio probelma la serviciu. Am vorbit cu un prieten comun si persoana aia mi-a spus cine e prietena lui si i-am trimis ei pe email discutii intre mine si el sa vada si ea ca si pe ea o inselase.
Apoi i-am trimis lui pe telefon mesaje , in care il intrebam daca citise prietena lui ce i-am trimis pe email si ce a spus si de ce m-a mintit legat de serviciu si de faptul ca are o alta relatie. Nu ii dam 10 mesaje pe zi. nu il amenintam cu nimic, nu foloseam un limbaj vulgar, doar il intrebam de ce a facut asta si m-a facut sa ma simt vinovata legat de serviciul lui cand defapt totul era o minciuna si ca m-a ranit foarte rau. Mesajele au fost trimise la 2-3 zile timp de 4 saptamani.
Ieri am primit mesaje de pe telefonul lui, semnate de prietena in care imi spunea sa ii las in pace ca ii deranjez. Eu i-am spus ca nu fac ce vrea ea si o sa il caut pe el cand vreau e treaba mea si a lui nu a ei.
El mi-a spus apoi ca a anuntat politia de acolo ca este deranjat si ca avocatul lui va anunta autoritatile din Romania sa faca ceva in acest sens. Eu cred ca urmareste sa primeasca bani, l-am intrebat de ce nu imi blocheaza numarul daca nu doreste sa fie deranjat si a spus ca face ce il sfatuieste avocatul. Din acel moment nu i-am mai trimis nimic si de frica si ca un asemenea baiat chiar nu merita...
In situatia asta eu ce pot sa fac? Si ce pot sa patesc? I-am dat mesaje de pe o cartela nu abonament, dar este numarul pe care il folosesc deobicei. Pot sa am cazier din cauza acestui fapt? Eu inca nu realizez ca as fi facut ceva grav, dar nu stiu ce sa mai cred. Am vazut ca nu exista o lege in Romania legat de hartuirea prin telefon.
Firmele de telefonie au voie sa dezvaluie cine este titularul unei cartele?

Va multumesc si scuze ca am scris ata de mult, am vrut sa prezint toata situatia.
Andra, 23 de ani
Faptele descrise de dvs. nu se incadreaza la nicio infractiune din Codul penal roman, deci nu aveti de ce sa va faceti griji. Sfatul meu este sa nu mai discutati niciodata cu aceasta persoana.

Buna,eu,trec printr-o situatie ciudata.Lucrez intr-o institutie de stat si de cativa ani rezist atacurilor sefei mele.Ca prime actiuni in defavoarea mea sunt: 1)mi s-a facut referat,dar din fericire pentru mn s-au dovedit false acuzatiile;1)persoanele apropiate mie nu au voie sa lucreze in tura cu mine; 3)mi se insceneaza situatii si ma acuza ca am facut acele lucruri;4)incearca verbal sa ma determine sa ma transfer in alt serviciu;4)minimalizeaza progresele mele profesionale. De ce actioneaza sefa mea asa? Am refuzat intotdeauna sa dau bani la cadourile colective ce i se fac cu diverse ocazii,am refuzat sa devin spion si nu ii realizez anumite treburi personale,gen:cumparaturi,achitarea de facturi sau realizarea unor creatii ce tin de lucrul manual(bijuterii hand made sau alte obiecte).As dorii sa stiu ce sanse am in vederea unui proces si sa imi recomandati un avocat bun cu tarife acceptabile. Va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre hartuire in noul cod civil adrian_1984 adrian_1984 Un fost prieten (iubit) de-al ei ii trimite prietenei mele mesaje pe mail, in care ii spune ca doreste sa vorbeasca cu ea. Nu e agresiv sau vulgar, mesajele ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin intermediul telefonului - sms, apel razzystefan razzystefan Buna ziua De cateva luni un barbat a inceput sa imi trimita mesaje si sa ma sune. Trecand timpul si eu nebagandu-l in seama, acesta a inceput sa trimita din ... (vezi toată discuția)
Hartuirea - pedepsita sau neluata in considerare ca infractiune? Jacques Jacques Buna ziua tuturor. Probabil ca ati auzit aceasta poveste de \"n\"ori. In urma cu 2 luni a intrat in vorba pe un site de socializare (nu Facebook sau hi5) ... (vezi toată discuția)