Buna ziua
In instanta, judecatorul a cerut un raport de evaluare intocmit de catre Serviciul de Probatiune, fiul meu are 21 de ani si din cate am aflat aceste evaluari se fac pentru minori, ma puteti ajuta explicandumi la ce foloseste acest raport si daca il poate ajuta in procesul de fond?
Multumesc
nu cred ca sarcasmul dv. are sens, nu ma cunoasteti si nu stiti ce fel de familie am, nu ma scuz si nu ma acuz si din pacate sunt si oameni ca dumneavoastra care ,,ajuta " la reabilitarea tinerilor rataciti judecand fara ca macar sa aiba macar o idee despre subiectul discutiei, am pus o intrebare nu vad ca dv mi-ati oferit un raspuns, pastrativa opiinile sarcastice pentru dumneavoastra si rugati-va sa nu ajungeti niciodata in situatia aceasta, linia dintre legalitate si ilegalitate este atat de subtire incat nu se stie niciodata cand o veti depasi dv sau cineva apropiat, asa-i romanul, te vede in genuchi si iti mi da si un branci ca poate nu te-ai lovit indeajuns.
o seara frumosa ca sufletul dumneavoastra
Vă rog respectuos să postaţi răspunsuri într-o notă civilizată şi , de preferat, perinente.
Rolul Serviciului de probaţiune este şi acela de a verifica anumite circumstanţe ce ţin de mediul în care a crescut, s-a dezvoltat minorul care a comis infracţiuni , despre modul în care părinţii şi-au îndeplinit îndatoririle faţă de minor.Referatul de evaluare conţine aceste date şi informări pentru a se putea stabili care sunt motivele ce au condus la comiterea infracţiunii.
Nu întotdeauna copilul delicvent provine dintr-un mediu familial nefavorabil. Influenţele asupra lui, pozitive sau negative, sunt exercitate şi de alţi factori, şcoală, societate, locuri pe care le frecventează. Cred că există multe exemple de copii ce provin din familii cu o poziţie bună în societate şi cu o reputaţie neştirbită , copii care datorită influenţelor din mediul exteriror, au alunecat pe o pantă greşită.
În plus, părinţii nu îşi pot păzi copiii 24 de ore, fiindcă au şi ei alte îndatoriri. ªtim bine câte se petrec în şcoli, fie ele şi renumite. Copilul trebuie să asimileze educaţia primită şi să evite infuenţele negative. Nu mereu este aşa. Mai ales în aceste vremuri.
Clara 1967, nu suntem aici decât să vă sfătuim şi nu să vă reproşăm ceva, iar mesajul care v-a deranjat nu trebuie să îl luaţi ca pe ceva personal.
Centru de probare
picika
buna ziua
azi am avut un proces,sunt inculpat la un dosar,art.215 alin 1,2,3....judecatoarea a amanat judecarea cauzei la data de 5 martie,zicand ca va ... (vezi toată discuția)