Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Compatibilitatea permisului eliberat de UK cu functia de agent (sofer) de interventie?

De la locul de munca unde profesez din martie 2011 in functia de agent de interventie, am primit urmatoarea instiintare:,,...Intrucat in urma controalelor efectuate, am constatat ca detineti un permis de conducere care nu este eliberat de autoritatile romane, fiind eliberat de un stat nemembru UE, dvs. nu mai indepliniti conditiile pentru ocuparea postului de sofer interventie (si agent de interventie)....".
Mentionez ca detin un permis de conducere preschimbat in UK in anul 2008 (dupa ce l-am obtinut in Romania in anul 2004).
Mi se cere ca in termen de 30 de zile sa prezint un document oficial privind compatibilitatea permisului cu functia detinuta eliberat de IGPR - POLITIA sau sa obtin un permis de conducere nou.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: mihaieugen69 , utilizator 18:55, 4 Iunie 2013
Distanta de la domiciliu (si locul unde mi-am desfasurat activitatea ca agent de interventie) pana la locul unde mi s-a spus sa ma prezint pentru instructaj (in aceeasi locatie cu biroul d-nului director) nu este atat de mare, aproximativ 24 de km, dar facuti in fiecare zi cu masina proprie nu este chiar la indemana mea.
Acelasi tip de instructaj (si cu aceleasi amenintari de a ma da pe un post fix) l-am mai facut si acum exact 3 saptamani, dar aceea este o alta poveste, care s-a rezolvat in final in favoarea mea, revenind in cateva zile pe postul initial.
Totusi, nu cred ca voi merge maine in locatia X.....
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
mihaieugen69, utilizator
mihaieugen69 a scris:

Totusi, nu cred ca voi merge maine in locatia X.....

nu confundati instruirea profesionala cu mutarea loculului de munca in alta locatie.
pana la primirea raspunsului de la sefii sefului va sfatuiesc sa mergeti sa efectuati instructajul in X chiar daca implica niste costuri ptr dvs. . solicitati decontarea cheltuielilor cu transportul avand in vedere ca sunteti trimis la instructaj in interesul firmei in alta localitate decat cea de domiciliu.
daca nu va prezentati la instructaj (care este o obligatie a angajatului conform fisei postului, CIM, CCM, ROI), vor putea uza de neprezentarea dvs. ptr instruire si vor avea motiv ptr desfacerea contractul de munca.
cu rabdarea se trece marea!:)
Multumesc.
Am fost totusi in orasul X. D-nul director a avut o reactie de genul: iar am venit, ce mai doresc din moment ce i-am facut plangere la Bucuresti?. Probabil a fost anuntat..... . I-am spus adevarul in sensul ca am trimis la Bucuresti cele 3 documente (instiintarea, notificarea si davada de la Politie). Mi-a spus sa semnez ca refuz un post de munca fix, dar i-am spus ca nu semnez nimic. N-a mai pomenit nimic de instructaj, dar mi-a spus ca acum trei saptamani cand dupa ce am mai facut o astfel de instruire am ramas totusi pe masina, a fost pentru ca mi-a intins el o mana........ Desi i-am spus de ieri ca astept un raspuns la notificarea cu valoare de contestatie a spus ,,ce contestatie?". S-a mai uitat inca o data pe ea (oare chiar n-a citit-o?) si m-a asigurat ca-mi va raspunde.
M-a asigurat de asemenea ca ma asteapta zile negre, ca se va face o ancheta disciplinara, ca atunci sa ma tin, desi pe linie profesioanala n-are nimic concret sa-mi reproseze.
Apoi a luat-o la intors, ca de fapt si data trecut a vrut sa-mi dea un post fix in orasul X, iar dupa o vreme sa ma dea pe o masina de interventie tot din orasul X, ca sa ma scoata din ,,viesparul " din orasul in care locuiesc si lucrez. I-am cerut eu asa ceva?. Eram linistit si ma trezesc cu instiintarea asta pe cap care n-are nici o baza legala.
Mi-a dat mana si am plecat...... Ce trebuia sa fac? Nu s-a mai pus problema unui instructaj (acum trei saptamani mi-a dat sa fac lectura).Nu e valabil instructajul facut acum 3 saptamani?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
mihaieugen69, utilizator
daca sunteti sigur ca nu aveti ce sa va reprosati dpdv profesional nu vad de ce sa va faceti griji in privinta unei anchete disciplinare.
concluziile si eventualele masuri ale unei astfel de anchete se pot contesta direct in instanta.

stiind ca ati inaintat notificarea "mai sus" la B poate isi va schimba atitudinea.
atat timp cat notificarea este inregistrata nu se poate prevala sa nu va dea un raspuns la ea.

din cate inteleg directorul vrea sa va scoata din "viespar" adica sa va faca un "bine" iar dvs. va impotriviti "avansarii".:)

instructaj pot sa va trimita sa faceti pana la adanci batraneti asa ca nu aveti motive sa nu il urmati de cate ori va trimit. lipsa de la astfel de formari profesionale poate constitui moti de desfacere a CIM.

asteptati raspunsurile la notificarea dvs., cea de la B si de la director, si in functie de masurile dispuse in ele veti putea lua o decizie, reclamatie la ITM sau actiune in instanta.
nu cred ca este cazul sa va dati demisia, ar presupune pierderea somajului plus gasirea unui alt loc de munca care se gaseste destul de greu in ziua de azi, asteptati hotararile lor.
Multumesc. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu (fie nu m-am intalnit cu ele, fie n-am dat importanta) iar o parte din ele le-am aflat acum. Bineinteles ca nu e vorba de nici o avansare ci de o schimbare a locului de munca de la echipa de interventie la un post fix in alt oras si trecerea de la postul fix din nou intr-o echipa de interventie similara cu cea initiala, dar intr-un alt oras..... Ii multumesc d-nului director pentru grija.....

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis Florian beldean Florian beldean Pot preschimba permisul de UK în cel românesc dacă este suspendat? Menționez că e dobândit în România si preschimbat în UK în 2015 (vezi toată discuția)
Am permisul pe anglia dar l-am pierdut Florea Cătălin Nicolae Florea Cătălin Nicolae Am permisul pe Anglia dar l-am pierdut pot sa îl preschimb in România??? Sau trebuie obligatoriu sa ma duc în uk (vezi toată discuția)