La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe luna.Din luna ianuarie a.c. am refuzat sa platesc aceasta apa in conditiile in care avem locatari care sunt trecuti la pausal si in care cum am specificat mai sus verificarea citirii apometrlor nu s-a mai facut de 5 ani.Luna aceast mi s-au trecut penaliatati in conditiile in care sunt un bun platnic.Acum 5 ani cand s-au citit apometrele la un apartament s-au gasit diferente de 98mc(aceste diferente noi le-am platit) iar banii de laacest proprietar nu s-au mai luat pe aceasta apa(mijmasuri cu administratorul.Ce sa fac sa nu mai platesc acesta apa?
Nu exista nici un text de lege care sa-i oblige pe proprietari sa-si verifice contoarele de apa ?Cine are dreptul intr-un bloc sa ceara ultima verificare metrologica proprietarilor?
De verificarea metrologica a fi facuta la timp trebuie sa se ocupe comitetul executiv. Lucrarea de verificare se face pentru toti locatarii o data, cu exceptia celor care pot prezenta cerificate de garantie ale unor apometre montate relativ recent.
Nu e nevoie de legislatie ca sa se inteleaga ca o data garantia metrologica expirata, aceste aparate trebuie verificate.
Inseamna ca in calitate de cenzor pot sa cer sa ne arate fiecare garantia metrologica de la apometre,atunci cand se merge la citirea contoarelor?Si care nu vor sa arate sau vor zice ca nu stiu pe unde au pus-o,sau daca e expirata si spun ca nu au bani s-o faca sau pur si simplu nu au chef?Nu vreau sa-mi urc tot blocul in cap dar prea sunt multe pierderi la apa si culmea la cea calda,care e mai scumpa.La noi de vreo sase luni se citesc lunar contoarele de apa din apartamente si am reusit sa ajungem de la pierderi de 80mp/luna la 20mp/luna.Deci insemna ca inca mai sunt probleme pe undeva.In fiecare luna fiecare apartament plateste in plus un metru de apa calda sau mai mult fata de cat consuma .
Se poate cere de la fiecare proprietar garantia pentru apometre si tot atat de adevarat este ca fiecare va gasi o scuza.
Asadar e mai bine ca aceasta actiune sa fie facuta fara sa se mai ceara aceste garantii la toti, ci numai acelora care spun ca si-au montat apometrele de acum un an, sa zicem. Puteti lua de referinta anul in care s-au montat apometrele pe scara sau anul in care s-a facut verificarea la toata lumea, daca s-a facut.
In acest fel faceti o actiune obligatorie in care va pierdeti timpul numai cu exceptiile, nu cu toata lumea, cerandu-le aceste certificate.
Insa nu dv., ca cenzor trebuie sa dirijati aceasta actiune, ci presedintele asociatiei, impreuna cu administratorul.
Nu vreti sa intelegeti ca niciodata, dar niciodata nu veti ajunge sa "se pupe contoarele din apartamente cu cel de bransament" ? Asta, cel putin, pt. ca sunt in alta clasa de precizie fiecare.
P.S. Mai bine le spuneti repartitoare de costuri decat contoare.
Hotie legala
alina_25
Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre
motanila
In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)