avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa?

La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe luna.Din luna ianuarie a.c. am refuzat sa platesc aceasta apa in conditiile in care avem locatari care sunt trecuti la pausal si in care cum am specificat mai sus verificarea citirii apometrlor nu s-a mai facut de 5 ani.Luna aceast mi s-au trecut penaliatati in conditiile in care sunt un bun platnic.Acum 5 ani cand s-au citit apometrele la un apartament s-au gasit diferente de 98mc(aceste diferente noi le-am platit) iar banii de laacest proprietar nu s-au mai luat pe aceasta apa(mijmasuri cu administratorul.Ce sa fac sa nu mai platesc acesta apa?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:00, 26 August 2012

Din cauza acestei necorelări, peste tot în lume contoarele de apartament nu sunt considerate contoare propriu-zise, ci "repartitoare", adică aparate care sunt folosite la repartizarea costurilor între consumatorii alimentaţi de la un branşament comun, existand o procedura de împărţire între locatari a pierderilor, proporţional cu consumul fiecăruia.

Aveti dreptate, am aceeasi ptoblema lunar si platesc pierderile la nr pers. Nu-mi convine, cauzele sunt multiple: picatura in cada (cum aflu vinovatii?), pers "lipsa", "manevre" la apometre. Ce se poate face/ Exista bransare individuala? Multumesc.
Conectare individuala la coloana furnizorului, teoretic, exista.
Practic trebuie sa convingeti furnizorul sa accepte acest lucru.
Nu exista conectare individuala la coloana furnizorului, nici macar teoretic.

De fapt, ce este o conectare teoretica la coloana furnizorului? Sau coloana e teoretica? Sau furnizorul e teoretic?

Aici nu poate fi vorba de concepte sau definitii.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
Iulian MANEA, Contabil
:offtopic:@Iulian Manea

Eu am raspuns la intrebarea utilizatorului exact cum a pus-o:
"[...]Ce se poate face/ Exista bransare individuala?" in sensul de exista posibilitatea bransarii individuale?
Iar eu i-am raspuns exact: "exista in teorie", adica exista posibilitatea teoretica.
Nu vad unde e vorba de conceptii sau definitii.

Sa mai traduc? Omul a intrebat daca poate sa aspire la o asemenea conectare in viitor, iar eu i-am raspuns ca teoretic poate aspira.
In practica insa furnizorul poate "sa-i taie macaroana" in sensul de a nu accepta o asemenea conectare si ca va trebui sa-l convinga sa o faca.

Acum e bine?

E foarte bine. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)