avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Tva achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Tva achizitii intracomunitare

Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie:
O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii intracomunitare ( bunuri si servicii- publicitate). Fiindca achizitioneaza servicii intracomunitare trebuie sa se declare platitor de tva si sa se inregistreze in ROI.
Conform art 126 alin 4) lit b) din codul fiscal se incadreaza in acel plafon de 10.000 euro, deci poate aplica acea derogare. Insa aici apare intrebarea mea: se inregistreaza in scopuri tva din motive de servicii dar pentru bunuri nu ar trebui sa plateasca tva-ul. Cum procedeaza in acest caz? Plateste tva-ul doar la servicii si la bunuri aplica taxarea inversa ( adica rulajul lui 4426 este egal cu rulajul lui 4427 din cursul lunii si rezulta un 4423 egal cu zero)?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: sumicom , utilizator 18:57, 27 Septembrie 2012
t.simona a scris:

Pina la atingerea plafonului de achizitii intracomunitare de bunuri de 10000 euro nu este obligatorie inreg in scopuri de tva cf art 153.1.
Factura de vinzare va fi emisa fara tva, la fel si bonul fiscal pina in momentul in care va inreg in scopuri de tva cf art 153.
Bonul fiscal se emite insa numai pt vinzarile facute direct la magazinul dvoastra.
Pt vinzarile online pt care incasarea se face prin card bancar sau prin incasarea ramburs prin curier nu trebuie emis bon fiscal. Curierul va emite pt platitor o chitanta, iar banii ii va vira in contul bancar al firmei dvoastre pe baza unui borderou.
Buna seara,
Multumesc mult de tot de raspuns ,mi-a fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva cu ro kerekesmargo kerekesmargo Firma platitor de tva care lunar face achizitii de bunuri si servicii din UE , doreste sa nu mai fie platitor de TVA deoarece cifra de afacere este sub ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)