Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de domiciliu la apartamentul care e pe numele meu. Cum se calculeaza impozitul la garsoniera care e pe numele sotiei (care nu mai detine alta proprietate)? Daca vand apartamentul care e pe numele meu si cumpar altul tot pe numele meu in care ne punem adresa de domiciliu platesc impozit majorat la apartamentul nou? Avand in vedere ca pe actul de vanzare cumparare al garsonierei pe numele sotiei apare mentiunea ca este casatorita cu mine se considera apartamentul nou ca fiind a doua proprietate?
ce inseamna in lege " si nu sunt inchiriate ca atare", daca a doua locuinta e data in chirie, nu se mai plateste impozit? Scuze, dc e prea puerila intrebarea :)
Pana la data de 01.07.2010, acele imobile care era inchiriate cu contract inregistrat la administratia financiara, nu se majorau, se platea decat impozitul, cum a spus si dl. avocat Munteanu, dar dupa aceasta data locuintele chiar daca erau inchiriate, conform legii au inceput sa fie impozitate cu un impozit majorat in functie de ordinea dobandirii.
Totodata sau modificat si procentele de majorare si anume:
65% pentru prima locuinţă in afara celei de domiciliu.
150% pentru a doua locuinţă.
300% pentru a treia locuinţă si urmatoarele.