avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INDIVIZIUNE

Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am locuit cu bunica mea ,pe care coindivizarii au ocupat-o in intregine , abuziv . Eu am 2/3 pe acte de vinzare cumparare- casa + teren) Ei spun ca au investit in amenajari si nu mai am nimic de recuperat si vor cere asta in instanta . Este posibil asa ceva ? Adica sa nu mi se mai cuvina nimic ?
In urma cerere de partaj , in vederea sistarii starii de coproprietate, instanta de judecata va putea dispune atribuira imobilului catre dumneavoastra, cu obligatia de a-i despagubi pe copartasi prin plata unei sulte corespunzatoare cu acea cota-parte detinuta din dreptul de proprietate.

Atribuirea imobilului uneia dintre partile litigante se va avea in vedere modalitatea dobandirii dreptului de proprietate, posesia exercitata efectiv asupra bunului, actele de conservare si de administrare efectuate de copartasi , in vederea sporirii valorii de circulatie a imobilului.

Dreptul de creanta trebuie dovedit,si, in vederea valorificarii acestuia, instanta de judecata trebuie sa precizeze care a fost contribuirea efectiva a fiecaruia dintre coindivizari, cand au fost intreprinse aceste acte.

Imbunatatirile
ce reprezinta un drept de creanta pot fi valorificate material in termen de trei ani, conform decretului 167/ 1958.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de catre ambii soti _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste clarificarea unei situatii jur : impreuna cu sotul meu am cumparat in timpul casatoriei un imobil, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)