situatia pe care am prezentat-o acu vreo doua sapt e de fapt cu totul alta . Imobilul despre care vorbim e 1/2 al mamei si 1/2 al bunicii . Am inteles ca trebuie facuta succesiunea dupa bunica , astfel ca dupa ce renunta eventualii nepoti in favoarea mamei , acesteia sa-i revina toata casa . Mama are 2 baieti si ar vrea sa-i lase casa unuia dintre ei . Notarul a recomandat un contract de intretinere . E mai ieftin dar e sigur ? Acesta nu poate fi atacat ? Si as mai vrea sa stiu daca e nevoie si de semnatura celuilalt frate daca mama e singura proprietara si este in viata . Nu ar fi mai sigur un contract de vanzare -cumparare ??? Cam care ar fi diferenta de pret intre cele doua solutii prezentate ? Stiu ca sunt multe intrebari , dar sper sa ma ajutati ! Multumesc anticipat .
Mama (vanzatoarea ) e sanatoasa doar ca e trecuta de varsta de 70 ani si ma gandeam ca nu cumva in timp sa-i vina vreo idee fratelui cumparatorului . In ceea ce priveste imobilul este vorba de o casa la tara cu curte si gradina (suprafata toatala aprox 2000 mp ) . E vorba de casa parinteasca a soacrei , o parte mai veche , una mai noua din cate stiu eu , dar nu stiu anul constructiei .
Multumesc pentru raspunsuri !
Mostenire
LILI24
Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate.
Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)