Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune

Buna ziua ,

situatia pe care am prezentat-o acu vreo doua sapt e de fapt cu totul alta . Imobilul despre care vorbim e 1/2 al mamei si 1/2 al bunicii . Am inteles ca trebuie facuta succesiunea dupa bunica , astfel ca dupa ce renunta eventualii nepoti in favoarea mamei , acesteia sa-i revina toata casa . Mama are 2 baieti si ar vrea sa-i lase casa unuia dintre ei . Notarul a recomandat un contract de intretinere . E mai ieftin dar e sigur ? Acesta nu poate fi atacat ? Si as mai vrea sa stiu daca e nevoie si de semnatura celuilalt frate daca mama e singura proprietara si este in viata . Nu ar fi mai sigur un contract de vanzare -cumparare ??? Cam care ar fi diferenta de pret intre cele doua solutii prezentate ? Stiu ca sunt multe intrebari , dar sper sa ma ajutati ! Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:39, 5 Septembrie 2012
Mama (vanzatoarea ) e sanatoasa doar ca e trecuta de varsta de 70 ani si ma gandeam ca nu cumva in timp sa-i vina vreo idee fratelui cumparatorului . In ceea ce priveste imobilul este vorba de o casa la tara cu curte si gradina (suprafata toatala aprox 2000 mp ) . E vorba de casa parinteasca a soacrei , o parte mai veche , una mai noua din cate stiu eu , dar nu stiu anul constructiei .
Multumesc pentru raspunsuri !
”nu cumva in timp sa-i vina vreo idee fratelui cumparatorului . . .”, Așa fiind, ar fi bine obținerea unui certificat medical de la L.S.M local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces. ganton ganton Mama mea s-a recasatorit si am un frate vitreg. Casa este pe numele ei, cumparata inainte de casatoria cu tatal meu vitreg. In caz de deces, cui ii va reveni ... (vezi toată discuția)