Buna ziua. Sunt casatorita,cu certificat romanesc din anul 2005 cu un cetatean turc,dar pana acum nu am inregistrat certificatul de casatorie la autoritatle turce. Acum 2 luni sotul meu a decedat in Turcia. Acolo am fost la autoritati cu toate actele traduse pentru a beneficia de pensia de urmas,dar nu au gasit in baza lor de date certificatul de casatorie al nostru si mi s-a indicat sa merg la Consulat in Romania pentru inregistrarea lui. Am fost la Consulatul turc de la Constanta pentru inregistrarea certificatului,dar am fost refuzata pe motiv ca fisa sotului meu a fost inchisa in urma decesului. Ce ar trebui sa fac eu pentru ca autoritatile turce din Romania sa inregistreze certificatul meu de casatorie,care este legal si care nu avea un termen limita de inregistrare,conform declaratiei functionarului de la Consulatul turc din Constanta?
Atunci, incercati la consulat, teoretic trebuie sa existe o solutie pentru rezolvarea problemei dvs. V-as ruga sa ne scrieti cum ati rezolvat transcrierea si care sunt conditiile pentru a primi pensie de urmas, pasii pe care ii urmati, nu de alta dar poate se afla si alte persoane in aceeasi situatie, similara cu a dvs. si astfel, aici, isi vor gasi raspuns la intrebari. Succes!
Buna seara. Scuze pentru ca nu am dat un raspuns,dar abia am gasit o portita,daca pot sa spun asa pentru a incerca sa rezolv aceasta problema. Cert e ca atunci cand avem obligatii,morti,copti trebuie sa le ducem la bun sfarsit,dar cand avem drepturi,mai bine te coci sau mori.Promit ca voi scrie ceea ce-am facut,dar mai intai sa dati-mi voie sa ajung pe drumul cel bun. Va multumesc.
Numele
zehra123456
sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)