avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Info continut pv control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Info continut pv control ITM

Buna ziua!
Am primit raspunsul anchetei efectuate de catre ITM la firma fostului patron. In raspuns, ITM precizeaza ca au fost constatate o serie de deficiente, fiind incheiat un pv de control ... unitatea fiind sanctionata contraventional.
Intrebarea mea este: prin ce modalitate pot afla continutul acelui PV de control, deoarece in sesizare am precizat o multime de nereguli, care s-au incercat a fi remediate imediat dupa ce am depus sesizarea la ITM, in final fiindu-mi si desfacut si CIM-ul, inainte ca ancheta ITM sa aibe loc.
Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna in continuare!

ps: daca am gresit sectiunea, va rog indicati-mi pe cea corecta.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
arakys, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 17 Octombrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati foarte clar, insa discutia a deviat din cauza raspunsurilor date ... vi s-a specificat ca aceste procese-verbale nu fac obiectul legii privind informatiile publice sau data sunteti in litigiu solocitati instantei sa solicite ITM-ului copia procesului-verbal de control .
Discutia n-a deviat din cauza raspunsurilor date. Domnul n-are dovezi clare (banuiesc) pentru "neplatind orele lucrate suplimentar, in nr de 70 pe luna, sporul de noapte si de lucru in timpul repaosului saptamanal.", ceea ce e grav - ar fi trebuit sa se soldeze cu amenda, si de aceea ITM n-a facut nimic pentru dansul ;)... presupun. In mod normal, se dau amenzi, si desfacerea CIM se opereaza doar cu acordul ITM-ului, altfel nici n-ar fi legal. Nu exista legalitatea contractelor civile de munca =D>

Nu stiu cum arata probele dvs, dar banuiesc ca se pot interpreta ca nu se poate stabili cu exactitate ca acestea dovedesc spusele dvs. Aceste probe trebuie sa contina data si ora, si nu neaparat data si ora fisierului electronic proba (daca pozele dvs nu sunt fotografii) care pot fi usor falsificate

Cred ca in cazul dvs instanta va fi rezonabila, insa nu mi-as baga mana in foc.

"La doua zile dupa inregistrarea petitiei, am aflat de la colegi ca patronul a luat registrul de procese verbale predare primire a serviciului iar in a 5-a zi mi-a desfacut CIM-ul, invocand perioada de proba de 90 zile, eu fiind angajat de 44 zile. "
Data viitoare asteptati sa treceti de perioada de proba. "Nu va bazati pe stat" a zis dl Traian Basescu public. Angajatorii sunt versati, si institutiile statului sustin ca n-au obligatia sa schimbe acest aspect, adica o implicare preventiva in infractionalitate. Asta nici nu-i opreste sa mearga dincolo de datorie, dar se subintelege ca sfintii sunt rari
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
justice123, utilizator
Presupun. In mod normal, se dau amenzi, si desfacerea CIM se opereaza doar cu acordul ITM-ului, altfel nici n-ar fi legal.

De unde ati dedus dvs ca incetarea unui c.i.m. se face cu acordul ITM-ului?
Decizia mea de concediere (deci de incetare CIM) poarta parafa ITM-ului si semnatura inspectorului. Generalizat,

text preluat de pe saitul ITMB:
[ link extern ]
Inspectoratul Teritorial de Munca al municipiului Bucuresti este un organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.

Deduc ca ITM-ul isi respecta aceasta obligatie intotdeauna, nu e asa? :)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
justice123, utilizator
Decizia dvs de concediere nu are acordul ITM-ului .. cunosc foarte bine aceasta activitate .. copy-paste la atributiilor generale ale ITM-ului nu va ajuta deloc in sustinerea respectiva.

Daca tot doriti , si vad ca continuati in continuare cu problema dvs, desi ati expus-o in mai multe randuri, spuneti-mi textul de lege care prevede ca viza ITM-ului pe un act depus de angajtor constituie conditie de ad validitatem a acelui act ? ...

Alte discuții în legătură

Cerere respinsa de angajator Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! intrucat de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor si vi l-am cerut ati fost intotdeauna promti si concreti,rezultatele fiind ... (vezi toată discuția)
30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Control itm kadet18 kadet18 buna seara doresc sa fac o sesizare catre itm ,si vreau sa stiu daca in urma controlului inspectorul este obligat sa -mi inmineze o copie a procesului verbal ... (vezi toată discuția)