avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întreþinerea pentru un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întreþinerea pentru un apartament nelocuit

Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal?

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:55, 16 Iunie 2022
Este corect ca unui ap. nelocuit situat la una din cele 2 scari ale imobilului sa-i fie repartizata cheltuiala pt. degajarea zapezii de pe calea de acces la ghena de la acea scara, a masinii de salubritate si repartizarea sa se faca numai la apartamentele de la sc. respectiva?
Da, e corect.
E o cheltuiala care se face numai pentru acea scara si, ca orice cheltuiala privind lucrarile de intretinere si reparatii se imparte pe cota-parte indiviza.
Dezapezirea s-a facut pt. a se putea deplasa ,descarca pubelele;apartamentul nelocuit e scutit de salubritate dupa cum ati spus mai sus.
Da, e scutit de salubritate care se repartizeaza pe numar de persoane, dar nu de cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza.
elga50 a scris:

Despre ce cheltuieli veti plati in cazul in care lipsiti trebuie sa vorbiti cu administratorul dv. Eu v-am scris cum e legal.
Faptul ca nu se plateste liftul cat o persoana lipseste din apartament va spun ca acesta este un service al ascensorului si care, ca orice lucrare de intretinere si reparatii din scara se repartizeaza pe cota-parte indiviza deoarece aveti o asemenea cota si la ascensor.
Pentru faptul ca nu folositi liftul nu platiti curentul electric utilizat la functionarea lui. Aceasta este logica.
Nu stiu de ce la apartamentul respectiv nu s-a platit apa si liftul. Administratorul va poate raspunde.

Daca nu aveti probleme de infiltratie a apei in apartament de ce ati ajuns cu gandul la datul in judecata a asociatiei?
Asigurarea facultativa va scuteste de multe necazuri ulterioare. Numai sa o puteti face....
Daca ati avea o infiltratie de apa, chemati asiguratorul si se rezolva, dar pana va faceti aceasta asigurare nu pomeniti de o eventuala posibilitate de infiltrare a apei cu el. Si asa societatile de asigurare sunt circumspecte cu privire la apartamentele de la ultimul etaj. Si alegeti-va cu grija asiguratorul.

Inca nu sunt probleme la mine in apartament cu infiltratia apei,deasupra usii de la apartament dar in afara apartamentului apa s-a infiltrat si chiar coborat pana la parter,nu vreau neaparat sa dau in judecata administratia dar as dori sa repare totusi terasa.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)