Daca cineva m-a amenintat cu violenta la telefon si eu l-am inregistrat si mie acum mi-e frica sa nu faca acele lucruri pot face ceva? Ma poate apara legea in vreun fel sau trebuie sa astept sa ma agreseze si apoi sa se implice politia? I se pot verifica convorbirile? Se poate face ceva concret sau doar o plangere si imi pun si mai rau acea persoana in cap?
Teoretic,ar trebui sa se faca ceva dar practic....hmm depinde de la caz la caz.Sfatul meu e sa mergeti pe varianta legala si anume plangere penala,alte solutii nu prea sunt.
puteți face multe :
1) vă odihniți liniștit în continuare (amenințările sunt la modă) șiii într-o zi . . .;
2) depuneți DE ÎNDATÃ o Pl.Penală la parchetul local (2 exempl. din care, unul pt. dvs cu nr. de înregistrare);
3) conservați proba vocală pt. un posibil proces penal (eventual multiplicați-o și păstrați-o)
4) DA, se pot verifica dar problema este cu prioritate să fie admisă de procuror (SOLICITAȚI procurorului acest lucru, comunicându-i : ziua și ora, între ce numere de telefon, rețeaua etc), în întărirea și susținerea ei ar fi necesar și ceva martori, eventual să asculte cineva înregistrarea etc