Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Ce fac in cazul unei amenintari telefonice?

Daca cineva m-a amenintat cu violenta la telefon si eu l-am inregistrat si mie acum mi-e frica sa nu faca acele lucruri pot face ceva? Ma poate apara legea in vreun fel sau trebuie sa astept sa ma agreseze si apoi sa se implice politia? I se pot verifica convorbirile? Se poate face ceva concret sau doar o plangere si imi pun si mai rau acea persoana in cap?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 15:56, 15 Septembrie 2012
Teoretic,ar trebui sa se faca ceva dar practic....hmm depinde de la caz la caz.Sfatul meu e sa mergeti pe varianta legala si anume plangere penala,alte solutii nu prea sunt.
puteți face multe :
1) vă odihniți liniștit în continuare (amenințările sunt la modă) șiii într-o zi . . .;
2) depuneți DE ÎNDATÃ o Pl.Penală la parchetul local (2 exempl. din care, unul pt. dvs cu nr. de înregistrare);
3) conservați proba vocală pt. un posibil proces penal (eventual multiplicați-o și păstrați-o)
4) DA, se pot verifica dar problema este cu prioritate să fie admisă de procuror (SOLICITAȚI procurorului acest lucru, comunicându-i : ziua și ora, între ce numere de telefon, rețeaua etc), în întărirea și susținerea ei ar fi necesar și ceva martori, eventual să asculte cineva înregistrarea etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de niste sfaturi- amenintari din partea fostului sot GabriD GabriD Buna ziua.Numele meu este Gabriel.Am niste intrebari si daca cineva ar putea sa ma lamureasca ,sau sa ma indrume,as fi recunoscator. Logodnica mea a fost ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)
Ascultarea telefoanelor yarrrns yarrrns Sunt acuzat si amenintat de avocatul sotiei mele ca imi sunt ascultate telefoanele , ba mai mul ca sotia este de acord sa le puna spre ascultare in sala de ... (vezi toată discuția)