avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Audit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Audit

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca un jurist poate ocupa functia de auditor intr-un institut de cercetare dezvoltare si care este legeslatia in care se specifica acest lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristi2011 Cristi2011 , Contabil 08:28, 28 Februarie 2013
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este legea care face referire la specializarea auditorului intern (ex. economist, jurist etc.). Va multumesc!
Reiese din:
- cadrul general de comperente la care face referire Hot. 1259/ 12.12.2012 (in special art. 20) si
- Standardele Ocupationale ale ANC ( R 20 sau R 72- dupa caz) , care pot fi consultate aici: [ link extern ]
Eu lucrez de 5 ani in cadrul unui birou de audit intern, dar nu am fost incadrata niciodata ca si auditor, ci doar ca si economist. Cei de la resurse umane mi-au spus ca nu scrie niciunde ca trebuie sa fiu incadrat ca si economist. Ma puteti ajuta cu un articol de lege in acest sens? Va multumesc!
In Ordinul nr. 1.832 din 6 iulie 2011 privind aprobarea Clasificării ocupaţiilor din România - EXISTA codurile de clasificare a ocupatiilor de "auditor intern"- 241105
"auditor intern in sectorul public" - 241306 pe care cei de la R.U ar trebui sa le cunoasca/ aplice si actualizeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru ocuparea functiei de auditor intern moni72 moni72 ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru ocuparea functiei de auditor intern intr-o institutie publica(primarie). (vezi toată discuția)
Conditii ocupare post audit public intern monodora monodora Se poate realiza o mutare in cadrul aceleiasi institutii publice a unui functionar public din compartimentul resurse umane pe postul de audit public intern, ... (vezi toată discuția)
Auditor public intern s_mari s_mari Un auditor public intern, functionar public, in cat timp de la ocuparea functiei trebuie sa obtina certificatul de atestare a auditorului intern din sectorul ... (vezi toată discuția)