avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... PROCEDURA INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

PROCEDURA INSOLVENTA

Parintii au avut o firma care a ramas cu datorii la stat din 2003, tata a murit si mamaei ia oprit din pensie lunar. Tata a avut unele procese dar decedand nu stiu .Pe site-ul tribunalului este un dosar si scrie: obiect:procedura insolventa, materi: faliment din anul 2008. CREDITORI:finantele, DEBITORI:firma, INTIMAT:reg. comertului.SOLUTIE :inchide procedura. Ce inseamna asta, ca mama a primit o instiintare de la finante ca are de plata suma in 10 zile altfel o executa silit.Mentionez ca au facut si un recurs la acelasi dosar la cutea de apel si dupa 2 amanari au primit solutia; respinge recursurile ca nefondate irevocabil. Va multumesc.Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: 16daniela , utilizator 19:21, 20 Septembrie 2012
Daca s-a inchis procedura nu ar trebui sa mai aveti datorii, dar probabil insolventa s-a atras raspunderea administratorului/administratorilor societatii intr-un alt dosar, iar daca ati pierdut recursul nu cred ca mai puteti face ceva.
Este un dosar in care finantele au castigat recuperarea banilor de la mostenitori, adica si eu ca fiu trebuie sa platesc. Se poate ca eu sa fiu obligat sa platesc pt. ceva care nu mi-a apartinut si care SRL este inchis. Eu am familia mea , nu am beneficiat de firma ca mostenitor.Procesul s-a derulat in perioada cand parintii traiau si eram si eu trecut ca parte dar nu stiu de ce.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
16daniela, utilizator
A fost o neglijenta din partea dvs. sa nu va interesati de un proces in care ati fost parte.Probabil ar trebui sa angajati un avocat care sa se studieze dosarul si sa faca ce se mai poate face. Pt ce s-a intamplat se pot face multe presupneri : de exemplu poate s-a dovedit ca ati cumparat de la societate bunuri( o masina, teren...) la un pret nereal.
nu am beneficiat de nimic pt. ca i s-a luat tot spatiu care era de la stat (era o cofetarie de pe vremea lui Ceausescu), luandui spatiu nu a mai avut desfacere si a ramas dator.Eu ca persoana parte la proces , de ce imi cere bani daca nu am primit niciodata citatie. Eu stiam ca-i opreste la mama mea 100 ron din pensie. Numele meu l-am vazut pe net cand am accesat portalul ministerului justitiei si eram trecut eu si mama. La atatea procese de ce nu ma chemat si pe mine instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante fiscale procedura insolventa. magdalenapaun magdalenapaun impotriva societatii s-a facut cerere de deschidere a procedurii de insolventa pentru o suma care cuprindea mai multe datorii fiscale, procedura a fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor speta succesiune Avalon9 Avalon9 buna seara . as dori daca se poate o indrumare . in urma cu 10 ani mama a avut un proces la care priun sentinta era obligata la plata unei datorii destul ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la executare, suspendarea executãrii silite robert paul robert paul Buna ziua.Azi am avut ultimul termen al contestatiei la executare suspendarea executarii silite(recurs). Marti am auzit ca se va posta pe net ... (vezi toată discuția)