Sunt in Norvegia cu copilul minor.
In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat.
Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul care este nascut aici, dar tatal cetatean roman, nu este de acord cu intoarcerea minorului.
Avocatul meu din Romania a inaintat o cerere prin Ordonanta Presedintiala in baza HG 922/2009 pentru suplinirea acordului tatalui in vederea obtinerii unui titlu de calatorie/pasaport.
Consulatul Ambasadei Romaniei la Oslo m-a instiintat ca doar printr-o hotarare definitiva si irevocabila in care se specifica clar incredintarea minorului mie,vor putea sa i-mi elibereze un titlu de calatorie.
Daca este adevarat ce spune consulatul inteleg,ca acesta hotarare prin ordonanta,
este inutila, ea neputand fi considerata definitiva si irevocabila si deci consulatul face exceptie de la regula emiterii unui document de calatorie pentru minor,doar in baza unei ordonante presedintiale,ca in cazul Serviciului Pasapoarte de pe teritoriul Romaniei?
In plus,mi se mai spune de catre un avocat norvegian si alte persoane norvegiene ..ca daca tatal nu este de acord ca minorul sa paraseasca Norvegia as putea sa fiu fortata/nevoita.. sa ma intorc singura in Romania..,deoarece copilul este nascut aici si tatal are un contract de munca pe termen nelimitat...fara rezidenta sau cetatenie.
Va rog sa i-mi dati un sfat ajutor in completarea celor pe care deja le face avocatul meu din Romania pentru ca sunt disperata si singura intr-o tara in care nu stiu la ce sa ma mai astept...
Ma simt in pericol de a-mi pierde copilul,fiind terorizata si de norvegieni cu tot felul de informatii incomplete referitoare la drepturile statului norvegian asupra copilului si de fostul sot care i-mi spune ca fara acordul lui nu am sanse sa ma intorc in Romania cu copilul,mai ales ca stau si intr-un centru de criza unde nimeni nu ma mai place de cand am spus ca nu vreau sa raman in Norvegia ci vreau acasa in Romania !
Ajutor!
Daca dvs. spuneti ca pot sa ma intorc in tara si fara acordul tatalui dupa ce voi avea documentul de calatorie al minorului, de ce norvegienii spun ca nu pot sa parasesc Norvegia fara acordul tatalui chiar daca minorul are un document de calatorie si o hotarare data de instantele romane?
Ce lege sa mi se aplice,daca doar vreau sa ma intorc cu copilul meu CETATEAN ROMAN,in Romania?!!!Ce infractiune este asta ca sa mi se aplice vre-o lege a locului?!!!
Asta este doar motiv sa mi se poata lua copilul ca sa fie dat spre adoptie unei familii de norvegieni !!! ESTE UN ABUZ facut de Norvegia pe "legea lor locala" !!!
Incercati sa vorbiti cu un avocat norvegian si eventual sa va apere daca este cazul.
Eu nu pot sa inteleg cum sa nu puteti sa parasiti Norvegia...deoarece aveti variante...
Daca era un stat din UE aveati dreptul sa va vina acolo un avocat roman ca sa se ocupe de problema insa in cazul dat depindeti de avocat norvegian.
Ati incercat sa iesiti din Norvegia si v-au intors din drum?
Tocmai de aceea trebuie sa vorbiti cu un avocat din Norvegia pentru a intelege exact care este problema concreta pentru ca ceea ce ziceti nu pare posibil...intrucat este vorba de cetateni straini...
Ceea ce ziceti ar insemna ca orice mama cu copil ajunsa in Norvegia sa ramana in veci acolo daca tatal copilului nu are chef de ei...si nu isi da acordul sa plece de acolo...ceea ce sfideaza orice logica...din punctul meu de vedere...si unde nu exista logica nimic nu se poate opune...
Sunt perfect de acord cu tot ce spuneti,ca nu are nici o logica nimic din ce spun ei!
Ei fiind un avocat norvegian,care culme m-a reprezentat in ancheta politiei norvegiene pentru plangerea mea de violenta fizica a sotului impotriva mea ,lucru in urma caruia eu si copilul am fost adusi intr-un centru de criza,el fiind lasat sa ramana in comfortul casei.
Stau in acest centru de criza din 28 februarie,deoarece a trebuit sa fiu prezenta la aceasta ancheta a politiei si la alta ancheta a Protectiei Copilului de aici,dupa care am mai asteptat si comisia rogatorie ceruta de Min. de Justitie roman...timp in care am fost mai mult stresata si urmarita de protectie si cei din acest centru de criza,in urma unor minciuni ale sotului ca as fi nebuna,crizata,violenta..scopul lui, declarat mie intre patru ochi,fiind acela ca vrea sa scape de copil si de mine...si pentru asta va face orice sa-mi fie luat copilul de statul norvegian!Asta asteapta si ei..teren slab,ca sa mai poata face rost de cate un copil pentru adoptat,mai ales un copil perfect sanatos,destept si frumos ca un inger ..si nu exagerez cand va spun asta ,pentru ca pot aduce probe,ca si pentru oricare alta afirmatioe pe care o fac.
Nu stiu despre ce variante vorbiti...dar eu sunt moarta de frica lor,mai ales ca ei stiu tot ce fac in fiecare zi si tot sunt intrebata cum voi pleca si cand intentionez...
Mi se pare grav si premeditat ..sa tii in teroarea asta timp de 8 luni,o mama cu un copil care are acum un an si patru luni.,presupunandu-se ca in acest centru de criza trebuia sa am tot suportul pentru a-mi reveni fizic dar mai ales psihic din trauma de la care plecasem eu si copilul.
Ce parere aveti?...
Am omis sa va spun ,ca acest avocat mi-a fost oferit de catre acest centru de criza pentru a ma reprezenta gratuit in problemele juridice necesare ,inclusiv acela de a incerca obtinerea unui programm de vizita a tatalui cu minorul pe care acesta nu l-a semnat decat dupa 7 luni, tergiversand acest lucru fara motive obiective, iar cand a facut-o a fost probabil la insistentele protectiei copilului de aici si probabil a vreunui avocat din Romania dupa lunga si relaxanta vacanta avuta acolo ,crezand ca va avea nevoie de aceasta cand va cere in procesul din Ro si custodie comuna si vina comuna de divort...
Acest avocat mi-a transmis zilele trecute ca nu ma mai poate reprezenta in problema mea cu sotul in cazul in care intentionez sa plec fara acordul lui...
Despre dosarul de la politie pot sa va spun ca nu este incheiat inca...si din cate am inteles de la av.si directoarea centrului plus sotul...nu va fi acuzat de nimic..indiferent de faptul ca mi-a rupt o coasta si am primit o hartie de la medicul de familie care confirma acest diagnostic fara radiografie insa pentru ca pe o raza de 200 de km nu exista astfel de aparat,dar mi -s-a prescris " doar morfina" pentru durerile groaznice pe care le aveam zi si noapte avand in grija si copilul care trebuia alaptat si luat in brate ...
In aceasta tara " extrem de civilizata "cum spunea av. Alex..nu exista IML desi violenta domestica este in mare voga aici,iar cazurile acestea am inteles ca se incheie in mod normal cu NUP sau nici macar cu o amenda sau mustrare...
Este de palns daca traiesti aici si de ras cand auzi dar asta este adevarul si nu sunt singura victima a acestui sistem de comunism mascat..
Sa nu va mai povestesc despre sistemul lor medical si faptul ca aproape m-au omorat la nastere din incompetenta pura ...dupa care din cauza fricii si a traumei mele incercau sa dea vina pe relatia precara dintre mine si sot plus trauma post partum vrand sa-mi bage pe gat un psihiatru nicidecum un psiholog!!!
Eu as sugera sa il notificati in scris pe avocat ca sa va raspunda cat a primit pentru cazul dvs.
Si sa il mai notificati si sa il intrebati din ce motive nu va poate reprezenta mai departe si care este temeiul legal.
Cred ca a primit macar 1000 de euro si chiar daca e din oficiu trebuie sa va apere.
Daca acest avocat nu va mai poate apara aveti dreptul la alt avocat din oficiu.
Temeiul legal este important de stiut pentru ca ar trebui cunoscute motivele pentru care nu va mai reprezinta.
Cred ca veti ajunge la CEDO cu acest caz daca nu vor intelege lucruri elementare.
Vorbiti cu avocata dvs. despre cautarea unei solutii pentru o sesizare CEDO.
Sper ca a primit si ea macar tot atatia bani cat avocatul din oficiu din Norvegia pentru ca in caz contrar s-ar putea sa se lepede si ea de dvs...
Mie imi pare simpu sa plecati in Danemarca...pentru ca nu aveti probleme cu executarea hotararii...daca minorul se afla la dvs...si nimic nu va impiedica...