avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Care este distanta minima fata de localitate a ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Care este distanta minima fata de localitate a fermelor de porci

Buna ziua,

Deoarece autoritatile noastre nu au reusit sa dea niste raspunsuri concrete si totusi ne-au asigurat ca torul este conform legislatiei in vigoare, solicitam ajutorul dumneavoastra pentru clarificarea problemei.
De catve luni, in apropierea satului nostru se construieste o ingrasatorie de porci formata din 2 hale, cu finantare UE. Mentionez ca distanta fata de ultimile case este de 300 si 250 m (terenul pe care este construita ferma este oblic fata de sat). Lucrarile sunt destul de avansate, iar in aceasta saptamana s-au executat racordurile la reteaua de energie electrica.
Asa cum am mentionat la inceput am mers la primar si viceprimar (din cate se aude- unul dintre actionarii firmei, el fiind fostul proprietar al terenului iar proprietarul fermei este ruda cu acesta) si am discutat temererile noastre referitoare la problemele ce vor aparea in timp. Aici ma refer in primul rand la miros, insecte, microbi.... Desi am primit asigurari ca ferma e la standarde UE si nu vor fi astfel de probleme, am avut ocazia sa trec pe langa ferme de porci si pot sa spun cu certitudine ca lucrurile nu stau chiar asa....
Urmare celor relatate, va rog sa ne informati care ar fi pasii de urmat, institutiile care ar trebui sesizare, demersurile ce ar trebui facute.

Cu stima,
Radu
Cel mai recent răspuns: iuli4n4 , utilizator 16:11, 20 Mai 2015
Multumesc "Shanty", pentru raspuns! Oricum, cred ca intre ceea ce se asterne pe hartie , in cazul unui proiect, si ceea ce se face sau construieste in realitate, se poate intalni o diferenta foarte mare. As mai avea cateva intrebari, daca se poate sa primesc un raspuns: pana in momentul de fata, sunt date in folosinta sase hale, in care sunt cu siguranta, peste 5000 de pasari. In curanda vor fi deschise si celelalte hale, deci si mai multe pasari. Chiar daca legislatia prevede facilitarea utilizarii vechilor amplasamente agro-zootehnice pt ascopuri asemanatoare, toate acestea in defavoarea sanatatii populatiei?! pentru ca fiind vorba de peste 5000 de pasari, se incalca o alta lege, cea privitoara la distanta acestei ferme fata de zonele locuite?
si alta intrebare?
autorizatia de mediu a acestei ferme este un document public? pot cetatenii din localitate sa atace in instanta autorizatia de mediu?













O discutie conexa. Dispun de un teren agricol situat in extravilan, la peste 700m de limita caselor si a caselor existente.

Terenul este situat la marginea drumului euroepean E85 / DN2, la 80m de o statie de benzina.

Pot infiinta o ferma de porci pe acel teren ?

Multumesc pentru raspunsuri avizate.
buna ziua,

eu va propun sa luati o ruleta si sa masurati exact distanta dintre adaposturile animalelor si casa cea mai aproapiata. Apoi sa nu mai dormiti noaptea si sa va ganditi cum incearca unii sa faca bani in tara in care traim, sa va ganditi cum sa-i opriti, sa-i inchideti, sa-i reclamati. apoi incepeti sa cereti si pareri pe forumuri.

am si eu cateva intrebari pentru dvs:
1. De ce nu mancati cartoane, pomi si plastic? caci nu miros.
2. De ce nu va mutati la bloc, intr-un oras?
3. De ce romanii se uita in curtea vecinilor?
4. Daca acum nu aveti inca o problema cu mirosul, de ce o sesizati?

va multumesc si va rog sa incercam sa fim mai buni!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt actele normative care reglementeaza? glo glo distanta dintre ferme zootehnice,imprejmuirea fermelor. (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre ferma si localitate florin_albu florin_albu Buna ziua! Imi poate spune cineva si mie care este distanta minima legala intre o ferma si o localitate sau sat? (vezi toată discuția)