avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor si amenintarile tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia

Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, intotdeauna chemand politia , deoarece acesta venea neanuntat la domiciliul parintilor mei unde locuiesc si eu cu copilul. In urma acestor " intalniri", copilul a inceput sa se teama , nu mai iese sa se joace cu ceilalti copii, incuie usile, deoarece ii este mereu frica sa nu apara si sa il i-a tatal sau. Deasemenea ca acesta s-a sustras in mod continu de la plata pensiei alimentare; prima data platind printr-o executie silita , acum avand un debit de 5500 euro. /deoarece afland ca lucreaza in strainatate si aducand eu dovezile necesare , pensia alimentara a fost stabilita in euro.
Mentionez aceste lucruri deoarece acesta , ultimamente, telefonic , ma ameninta ca va veni sa i-a copilul, va merge la scoala la copil deoarece, din punctul lui de vedere este legal, ma urmareste trimitandu-mi mesaje ca stie unde si cand am fost cu copilul in vavante, ca va avea el grija de mine si de parintii mei daca mai recurg a 2-a oara la executare silita si ca masina mea si a tatalui meu vor fi distruse in cazul in care mai solicit pensia alimentara si nu il las sa i-a copilul singur (fara mine).
Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
- copilul nu doreste sa mearga nicaieri doar cu el. Sunt obligata, ca mama, sa il fortez pe copil,sa plece doar cu tatal lui, cu care nu a stat delor singur cu el , stiind ca minorului ii este frica ?
-conf. programului de vizita "sambata sau duminica...", cu cat timp inaite pot comunica tatalui daca poate veni sambata sau duminica? in cazul in care nu vine sa-l viziteze, stabilind exact ziua , deoarece el a cerut acest lucru, cum pot demonstra acest fapt?
- in privinta amenintarilor si insultelor la adresa mea si aparintilor mei se poate face ceva?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:01, 25 Septembrie 2012
Autoritatea comuna e noua regula si, cel mai probabil, la o simpla cerere a tatalui s-ar putea pronunta o hotarare in acest sens, motiv pentru care nu stiu cat de buna e ideea sa promovam actiuni impotriva unor oameni deja agresivi si neimpacati cu hotarari anterioare ale instantelor.

Nu aveti un cunoscut, o prietena, un coleg sa stea cu dv. la data si ora la care a spus tatal ca vine in vizita?


Pe situatia de fapt: nu inteleg cum de-ati permis sa se ajunga la chemari de politie, nu pricep cum de nu ati pus interesul copilului mai sus decat supararile dv. L-ati speriat si acum ne intrebati ce sa faceti ca e speriat... pai nu trebuia sa-l speriati.
Acum, din 3 dati de chemat politia, ma indoiesc sa se fi crizat copilul asa de tare ca nu i se mai poate explica logic, tind sa cred (desi e total neprofesional sa presupun date pe care nu le cunosc) ca acel copil are intretinuta o teama si de alte situatii, de certuri, de cuvinte auzite prin casa, de teama unei persoane dragi din cei care sunt alaturi de el... nu stiu de ce, dar tind sa cred ca mai e ceva.

Ii spuneti ca e datoria dv. sa ii explicati ca e ok sa se vada cu tatal sau, ca va doriti asta, ca il va ajuta si pe el sa treaca de anumite limite si traume; apelati la psihologul de la scoala sau la altul in care aveti incredere. invatati copilul sa nu se teama, e tatal lui si nu e normal sa se teama de el.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri. o alta problema ar fi aceea ca mama minorului lucreaza si in week-end. Daca tatal minorului vine neanuntat in prealabil (cu cat timp inainte este bine sa anunte daca vine sau nu), ca de fiecare data pana acum, iar copilul se afla cu bunici materni cu care si locuim, acestia sunt obligati sa ii dea copilul in lipsa mea? evident daca tatal vine in orele de vizita stabilite de instanta?
Va multumesc
Pai scrie undeva ca programul de vizita se face in legatura directa cu programul dv. de munca? Sincer, deja miroase a nicio frica si multa rea-vointa. Ce legatura are cu prefectura?
Daca tatal se prezinta in zilele stabilite pt vizita , in mod normal ar trebui sa i se permita acest lucru, indiferent in grija cui se afla minorul. Este la mijloc o hotarare judecatoreasca care trebuie respectata.

Cu privire la actiunea in instanta pt restrangerea programului de vizita si chiar si pt o eventiuala plangere la politie va trebui sa aveti martori cu care sa probati cele afirmate. De aceea v-am sfatuit sa aveti persoane cu dvs care sa ia cunostinta in mod direct de aceste conflicte si amenintari, nefiind de ajuns ca aceste persoane sa cunoasca situatia din povestirile dvs, de exemplu.
Stimata d-na moderator,
Nu am fost deloc sarcastica, am sfatuit doamna cu cele mai bune intentii.
La televizor, copiii sunt educati sa fie prieteni cu oamenii legii, este o realitate.
Si citatul din Biblie este adevarat, ne indeamna spre iubire , ori copilul are nevoie de iubire. si pentru binele copilului sau, mama trebuie sa fie concilianta si sa nu ia in seama amenintarile.
Cu ce am gresit?
Am sfatuit mama in cauza sa ceara tatalui anuntarea vizitei prin email; este gresit sfatul?
Tatal meu imi spunea:"Unde mama sau tata loveste, creste carne", desi nu prea a fost cazul

Mai sus, stimata d-na avocat acuza aceasta mama de rea-vointa; iata ce raspunde unei mame ingrijorate psihologul:

Nefericirea e contagioasa, este ca un fel de boala. Daca sunteti nefericita, toti cei care sunt legati de dumneavoastra, indeosebi copiii, vor fi afectati.Iar copiii sunt foarte sensibili, foarte receptivi.
Este posibil ca mama sa fie nefericita, dar sa nu-si dea inca seama. Nefericirea ei salasuieste inca la nivelul subconstientului, dar copilul are acces direct la subconstient.

(OSHO-Cartea despre copii" pag. 120-121)

Trebuie sa fiti de acord cu mine ca teama mamei se transmite copilului, fara sa aiba mama nici urma de rea-vointa.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)