avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor si amenintarile tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia

Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, intotdeauna chemand politia , deoarece acesta venea neanuntat la domiciliul parintilor mei unde locuiesc si eu cu copilul. In urma acestor " intalniri", copilul a inceput sa se teama , nu mai iese sa se joace cu ceilalti copii, incuie usile, deoarece ii este mereu frica sa nu apara si sa il i-a tatal sau. Deasemenea ca acesta s-a sustras in mod continu de la plata pensiei alimentare; prima data platind printr-o executie silita , acum avand un debit de 5500 euro. /deoarece afland ca lucreaza in strainatate si aducand eu dovezile necesare , pensia alimentara a fost stabilita in euro.
Mentionez aceste lucruri deoarece acesta , ultimamente, telefonic , ma ameninta ca va veni sa i-a copilul, va merge la scoala la copil deoarece, din punctul lui de vedere este legal, ma urmareste trimitandu-mi mesaje ca stie unde si cand am fost cu copilul in vavante, ca va avea el grija de mine si de parintii mei daca mai recurg a 2-a oara la executare silita si ca masina mea si a tatalui meu vor fi distruse in cazul in care mai solicit pensia alimentara si nu il las sa i-a copilul singur (fara mine).
Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
- copilul nu doreste sa mearga nicaieri doar cu el. Sunt obligata, ca mama, sa il fortez pe copil,sa plece doar cu tatal lui, cu care nu a stat delor singur cu el , stiind ca minorului ii este frica ?
-conf. programului de vizita "sambata sau duminica...", cu cat timp inaite pot comunica tatalui daca poate veni sambata sau duminica? in cazul in care nu vine sa-l viziteze, stabilind exact ziua , deoarece el a cerut acest lucru, cum pot demonstra acest fapt?
- in privinta amenintarilor si insultelor la adresa mea si aparintilor mei se poate face ceva?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:01, 25 Septembrie 2012
Asa este, doamna, este foarte posibil sa ma insel si am aratat deja ca nu e chiar indicat sa fac ce am facut, INSA e cel putin ciudat cate eforturi face doamna ca sa obtina metode de a bloca accesul copilului la tata.
Adica saracul copil e speriat de nu il poate vedea pe tata, apoi e interesata daca trebuie bunicii sa permita accesul copilului la tata... Adicatelea pana la urma frica pruncului e problema sau lipsa de interes a celor din jurul lui ca el sa aiba o legatura cu tatal lui? Se pare ca totusi copilul ar merge la tata DACA i s-ar permite, pentru ca acum se pune problema daca sa se permita au ba.

Cat despre amenintati si alte santajari, nu mai apare cum ca ar fi terifiati bunicii de acest tata iresponsabil, liniste totala. Mai mult, doamna nu e nici deranjata ca printre raspunsuri la problema dumneaei se cer informatii referitoare la binele copilului, nu le da curs ca, imi pare, nu asta o intereseasza. Nu se simte jignita, doar le ignora.

Era putintel sarcastic tonul dv. din mesajul anterior; inteleg ca situatia dv. este dificila in viata privata, insa asta nu inseamna sa generalizam, caci facand astfel alunecam de pe panta legaturii cu realitatea; nu toti tatii sunt rai, asa cum nu toate mamele sunt rele. OK?

Copii fericiti!

Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".


Aveti un program stabilit de instanta. Chestiile astea de genul, ''cu cat timp inainte trebuie sa anunte ca vine sau nu, faptul ca mama lucreaza in weekend, copilul sta la bunici'' chiar nu-si au rostul. Tatal poate veni sambata sau duminica, nu este obligat sa anunte, dv trebuie sa respectati hotararea si punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)