Acum sase luni mi-am dat demisia de la firma si nu am mai stat in preaviz deoarece mi-am gasit alt loc de munca .La vechiul loc de munca sa dispus suspendarea contractului de munca si au trecut sase luni in care eu nu am primit nici o instiintare ,nimic . pot sa-mi tina contractul suspendat la infinit .
Eu nu am primit in aceste sase luni nici o informare din partea firmei iar despre suspendare am aflat intimplator deci nu mi se pare corect .Recunosc eu am gresit pentru ca nu am stat in perioada de preaviz dar asa a fost situatia trebuia sa ma prezint la celalalt loc de munca dar asta nu inseamna ca trebuie sa stai la mana patronului sa-ti inchida cartea de munca cind are el chef.Din razbunare poate sa tina cartea de munca suspendata cit vrea el .
In temeiul art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 , solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie de pe decizia de suspendare a c.i.m. ... din momentul in care ati primit-o , o puteti contesta in instanta .....
Alti bani.alta distractie pe asta mizeaza si angajatorii pe faptul ca angajatii nu dispun nici de bani nici de timp pentru ai actiona in instanta si atunci fac ei ce lege vor. Oricum daca alta solutie nu am, asa voi face .
Nu se platesc taxe judiciare pentru un litigiu de munca .. numai daca va doriti sa va angajati un avocat , atunci veti plati onorariul acestuia , iar in caz de castig il veti putea recupera de la partea adversa sub forma cheltuielilor de judecata.