avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pv contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pv contraventie circulatie

Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si nu am luat pv de contraventie.Daca procesul verbal nu mi-a fost comunicat in termenul legal de o luna potrivit OG.2/2001,ce cale de atac am pentru a mi se prescrie procesul verbal si pentru a-mi recupera permisul de conducere?Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: nicusor563 , utilizator 11:10, 8 Octombrie 2012
Ce inseamna comunicarea procesului verbal?Daca presupun ca mi l-a expediat recomandat prin posta dar eu nu am primit avizul din diferite motive,si recomandata se intoarce inapoi,se considera ca nu am fost instiintat,corect?Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
nicusor563 a scris:

dupa cum scrie in og2/2001 d-le cyan pv trebuie comunicat contravenientului,adica acesta trebuie sa semneze de primire,sau este afisat la domiciliu avand semnatura unui martor(vecin).



martorul nu trebuie sa fie neaparat vecin, poate sa fie si un trecator oarecare.
daca a trecut o luna si nu ati primit procesul verbal puteti merge la politie sa va interesati daca procesul verbal v-a fost trimis si daca exista dovada comunicarii.
este o metoda mai sigura de a afla despre situatia permisului.
pentru ce perioada v-a fost suspendat permisul?
90 de zile
inseamna ca ati depasit viteza in localitate cu peste 50 km/h.
o contestare a procesului verbal in aceasta situatie nu ii vad o rezolvare favorabila in conditiile in care in mod sigur ati fost inregistrat cu un mijloc de integistrare omologat.
ar insemna pierdere de timp si bani.
in acest caz amenda minima este 630 lei (9-20 pct amenda), intrati in posesia procesului verbal si achitati 1/2 in maxim 2 zile lucratoare si apoi depuneti cerere ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile cu sustinerea testului 13/15. se va aproba daca indepliniti cumulativ conditiile art.221 din RAOUG 195.


Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
In functie de tipul radarului abaterea admisa este de 3...4 km/h pentru viteze de pana la 100 km/h, iar pentru viteze ce depasesc valoarea de 100 km/h abaterea este de 3 .. 4%, ceea ce in acest caz este acelas lucru. Insa fiecare radar are abaterea sa cu care masoara viteza autovehiculelor. Aceasta valoare a abaterii se determina cu ocazia verificarii metrologice si este cunoscuta, chiar daca nu este specificata in buletinul de verificare metrologica.
Puteti contesta procesul verbal de contraventie invocand faptul ca, daca tinem seama de abaterea posibila a aparatului radar la masurarea vitezei autoturismului, exista posibilitatea ca viteza cu care circula autoturismul condus de dvs. putea sa fie de 99 ... 100 km/h, nu peste 100 km/h. Aceasta contraventie se incadreaza in alt articol din OUG 195/2002, articol ce nu prevede suspendarea dreptului de a conduce.

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis. consider că au fost mai multe nereguli la întocmirea pv, ce șanse ar avea o plângere contravențională? c0sminvl c0sminvl Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea ... (vezi toată discuția)