Lucrez in sistemul bugetar. As dori sa stiu ce perioada am dreptul la concediu fara plata? In aceasta perioada de concediu fara plata am voie sa muncesc in alta parte? In cazul in care nu am voie si se descopera acest lucru , care sunt consecintele ?
in primul mesaj ( raspuns) am postat HG ul care se refera la concedii , inclusiv cel fara plata.Va rog sa recititi.
Concediul fara plata HG250/1992
ART. 25
(1) Salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
Cred ca faceti o confuzie .. cele 90 de zile lucratoare si nu calendaristice se refera la situatiile de la lit.a - c .. in rest , vedeti alin.3 al articolului invocat de dvs ...
Preambulul alin.1 al art.25 din HG nr.250/1992 se refera strict la situatii determinate de actul normativ si nu si la alte situatii .. alin.2 si 3 se refera la alte situatii.
@ Miniki
Pe durata CFP-ului , va puteti angaja in alta parte ... sunteti functionar public sau personal contractual?
Art.304 din Legea nr.1/2011 prevede : . (11) Personalul didactic titular pe un post didactic din invatamant poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an universitar, o data la 10 ani, cu aprobarea institutiei de invatamant superior, cu rezervarea catedrei pe perioada respectiva.
La alin (1) si (2) legiutorul fixeaza atit conditii cit si termene iar la alin 3 tocmai el da aceasta libertate intrucit pot exista si alte situatii numite generic interese personale ptr care legiutorul nu a impus niciun termen .Singura conditie fiind cea stabilita de angajator.Toata "cheia" concediilor fara plata se gaseste in acest alin 3.Dar ca sa fii un bun avocat trebuie sa speculezi interepretarea legii nu sa o iei ad literam.
Succes!!!
Contract de munca
lyly64
Buna seara,
- cit am voie sa-mi iau concediu neplatit, mentionez ca lucrez cu contract de munca- la institutie publica
- am luat 30 de zile pot in ... (vezi toată discuția)