avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand pot sa imi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand pot sa imi dau demisia

Buna ziua,
Firma la care lucrez m-a trimis in sa lucrez din alta tara 5 luni de zile. Pe acesta perioada stau la hotel platit de firma si imi deconteaza trei sferturi din mancare. Alte modificari nu s-au facut. Mi-au zis ca plec pentru training si sa vizitez sediu central, dar muncesc ce muncesc si in Romania. Nu am semnat nici un contract. Dupa cat timp as putea sa imi dau demisia? Ar putea sa imi tina actele sau sa imi ceara sa platesc ce am chetuit cat timp am timp am fost in alta tara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 10 Octombrie 2012
Veti fi liber si fara nota de lichidare. Nota de lichidare este o obinuinta birocratica, nu este un act oficial sau prevazut in vreun fel in legislatie.
Fisa de lichidare ( intocmita sau nu, "curata" sau nu) nu poate fi o conditie ca dvs. sa puteti demisona legal.
Revin si spun ca:
Nota de lichidare va elibereaza de orice plata pentru bunurile pe care le-ati primit ca obiecte de inventar.( pot fi si bunuri de birou, carti de specialitate primite pentru a va ajuta in desfasurarea activitatii dvs, unelte sau materiale,etc, depinde daca ati primit ceva )

Efectuarea preavizului nu mai este obligatorie in cazul in care ambele parti cad de acord sa nu se mai efectuze.

Daca CIM este incheiat pe o perioada nedeterminata,atunci nu este prevazuta nici o data de incetare a acestuia. Un asemenea contract poate inceta tinand cont de formele de incetare prevazute in codul muncii,cu sau fara preaviz.

Intr-un contract se precizeaza data incetarii doar daca este incheiat un contract cu termen, un contract pe o anumita perioada determinata. Iar in acest caz CIM inceteaza de drept, nu mai este nevoie sa va dati demisia.
muraruelena a scris:

Revin si spun ca:
Nota de lichidare va elibereaza de orice plata pentru bunurile pe care le-ati primit ca obiecte de inventar.( pot fi si bunuri de birou, carti de specialitate primite pentru a va ajuta in desfasurarea activitatii dvs, unelte sau materiale,etc, depinde daca ati primit ceva )
....

Care este prevederea legala care reglementeaza cele mentionate de dvs ? ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Demise cu acordul partilor In situatia in care a fost semnata cererea de demisie cu acordul partilor, insa cu mentiuni - lichidarea se va face in mom in care vor fi rezolvate anumite ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)