Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract pentru internet

Buna dimineata,
Am un contract de internet pe doi ani cu un operator mobil . Locuiesc intr-o zona urbana unde toate programele de verificare dau o receptie buna. In contract se specifica o viteza a internetului pana la 21 megabits. In realitate oscileaza de la zero pana la 5 megabits. Internetul cade de foarte multe ori intr-o zi .Lucrand cu aplicatii online de n ori trebuie sa reiau lucrul. Acest abonament ma costa 150 roni/luna. In acesta situatie sunt nevoit sa apelez la alt operator. Cum pot denunta acest contract?
multumesc!

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:15, 14 Octombrie 2012
Incepeti prin a sesiza operatorul si a-i cere sa rezolve problema. Ideal ar fi prin scrisoare cu confirmare de primire insa tinand cont ca fiecare zi conteaza pentru dvs., incercati in paralel si la Relatii cu clientii. Daca sunati, notati-va numele operatorului, ora si data la care ati vorbit. Cititi contractul, acolo trebuie sa fie cuprinse si obligatiile furnizorului nu doar ale dvs.

Cititi si pagina ANCOM, au obligatii de respectare nu doar a parametrilor tehnici ci si a parametrilor administrativi (termenele de solutionare a reclamatiilor sau remediere a deranjamentelor trebuie exprimat in ore, nu in zile, ceea ce inseamna ca trebuie sa se miste repede):
[ link extern ]

Daca nu se rezolva faceti cerere de reziliere iar daca va cer penalitati, faceti reclamatie la Protectia Consumatorilor in care pe motive sa aratati si ca ati incercat sa rezolvati amiabil cu frunizorul (cu toate amanuntele de care v-am scris mai sus - discutia cu operatorul X, scrisoare etc).
Daca vi se aproba cererea, contractul va inceta la o luna dupa ce ati depus-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii contractuale nikescu nikescu Buna dimineata, Am un contract de internet pe doi ani cu un operator mobil . Locuiesc intr-o zona urbana unde toate programele de verificare dau o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de conexiuni paralele la aceeasi retea cu acelas ip(posibil) RUJAR RUJAR buna seara, sunt si eu un utilizator de internet in sistemul retea bloc. In urma cu doua zile furnizorul meu mi-a schimbat conexiunea de pe o retea legata la ... (vezi toată discuția)