avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Document incheiat in anul 2002 - FALS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Document incheiat in anul 2002 - FALS

In anul 2002 s-a intocmit de catre o persoana un proces verbal fals, in sensul ca nu a fost semnat de catre o persoana din lista integrala, aceasta nefiind in tara la acel moment. S-a atacat documentul la parchet si politie, dar nu s-a rezolvat nimic. Tot ce s-a putut obtine a fost o declaratie data in fata organului de cercetare penala in care persoana in cauza, a declarat ca nu a fost in tara la acel moment, nu a semnat p.v. si nici nu a delegat pe altcineva sa semneze in locul lui.
Din anul 2002 si pana in prezent acest inscris a fost si este invocat la instantele de judecata pt a produce in mod injust efecte juridice, ceea ce s-a si intamplat, obtinindu-se mai multe hotarari judecatoresti prin care mai multe persoane sunt obligate sa achite sume de bani.....Mai mult, acestea au fost puse in executare silita si obtinuti banii.
( S-au invocat la instanta aceste aspecte - ca docum este fals - dar nu s-a tinut cont de nimic pana acum )

Se mai poate ataca acest act fals la parchet sau instanta civila ( eventual in baza art. 183 si 184 c.p.c. ) ? Avand in vedere ca infractiunea de fals si uz de fals este continuata ? Exista un termen care opereaza in acest caz ?
Daca da, rog sa se precizeze si o baza legala. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 00:56, 22 Martie 2013
Am depus la instanta civila actiune in constatate, am solicitat anulare si/sau desfiintarea inscrisului...
A folosit acest inscris ani la rand, a obtinut alte documente pe baza lui. Toate aceste documente le-a trimis la instanta de judecata pe parcursul anilor, cu scopul de a obtine efecte juridice, si le-a obtinut. Ultima oara l-a folosit in anul 2008 la instanta - s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca in cauza in anul 2010, iar in octombrie 2012 a solicitat punerea in executare silita a acestei hotarari care nu reflecta realitatea, (intrucat instanta s-a pronuntat fara sa tina cont de probe si fara sa aplice prevederile art. 183 si 184 C.pr. civ. vechi). De aceea am depus plangere la DNA...
Ultimul efect juridic a fost obtinut in 2010 prin hotararea judecatoreasca....
Apoi a dorit sa obtina alte efecte de natura juridica prin deschiderea dosarului de executare silita, dar nu a mai reusit pt ca am depus plangerea la DNA.

Eu cred ca nu e vorba de fapta prescrisa si ma aflu in intervalul legal de prescriptie. :hm:

Ce parere aveti ? :-/
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Instanta, intr-un proces civil. este obligata sa sesizeze organele penale in cazul constatarii unei infractiuni? cosdep cosdep 1. Intr-un proces civil, in urma unei expertize financiar contabile expertul a sesizat instanta asupra unor aspecte savarsite de una din parti, care pot fi ... (vezi toată discuția)