In anul 2002 s-a intocmit de catre o persoana un proces verbal fals, in sensul ca nu a fost semnat de catre o persoana din lista integrala, aceasta nefiind in tara la acel moment. S-a atacat documentul la parchet si politie, dar nu s-a rezolvat nimic. Tot ce s-a putut obtine a fost o declaratie data in fata organului de cercetare penala in care persoana in cauza, a declarat ca nu a fost in tara la acel moment, nu a semnat p.v. si nici nu a delegat pe altcineva sa semneze in locul lui.
Din anul 2002 si pana in prezent acest inscris a fost si este invocat la instantele de judecata pt a produce in mod injust efecte juridice, ceea ce s-a si intamplat, obtinindu-se mai multe hotarari judecatoresti prin care mai multe persoane sunt obligate sa achite sume de bani.....Mai mult, acestea au fost puse in executare silita si obtinuti banii.
( S-au invocat la instanta aceste aspecte - ca docum este fals - dar nu s-a tinut cont de nimic pana acum )
Se mai poate ataca acest act fals la parchet sau instanta civila ( eventual in baza art. 183 si 184 c.p.c. ) ? Avand in vedere ca infractiunea de fals si uz de fals este continuata ? Exista un termen care opereaza in acest caz ?
Daca da, rog sa se precizeze si o baza legala. Multumesc.
A folosit acest inscris ani la rand, a obtinut alte documente pe baza lui. Toate aceste documente le-a trimis la instanta de judecata pe parcursul anilor, cu scopul de a obtine efecte juridice, si le-a obtinut. Ultima oara l-a folosit in anul 2008 la instanta - s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca in cauza in anul 2010, iar in octombrie 2012 a solicitat punerea in executare silita a acestei hotarari care nu reflecta realitatea, (intrucat instanta s-a pronuntat fara sa tina cont de probe si fara sa aplice prevederile art. 183 si 184 C.pr. civ. vechi). De aceea am depus plangere la DNA...
Ultimul efect juridic a fost obtinut in 2010 prin hotararea judecatoreasca....
Apoi a dorit sa obtina alte efecte de natura juridica prin deschiderea dosarului de executare silita, dar nu a mai reusit pt ca am depus plangerea la DNA.
Eu cred ca nu e vorba de fapta prescrisa si ma aflu in intervalul legal de prescriptie. :hm:
Fals in inscrisuri
romex
Stimati forumisti , va rog o lamurire :
-Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)