avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTAREA POSTULUI PERSOANEI AFLATE IN CRESTERE DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTAREA POSTULUI PERSOANEI AFLATE IN CRESTERE DE COPIL

situatia economica actuala determina numeroase miscari pe piata muncii....
ce se intampla in cazul in care in urma restructurarii se impune desfiintarea postului ocupat de o persoana care se afla in crestere de copil?
ce putem face ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:54, 29 Ianuarie 2009
am iantlnit si eu astfel de argumente in literatura de specialitate , insa fara referire la legislatie ..... ceea ce ma face sa cred ca acestea sunt anterioare modificarilor OUG 96/2003 cand se prevedea in art 21alin 3 ca " dispoiztiile alin 1) nu se aplica in cazul cncedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata ca urmare a dificultatilor economice , a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului "
dupa modificare oug 96 insa acest alineat a devenit " dispozitiile alin 1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului "

de aceea eu cred ca e vorba strict de dipozitiile speciale( 31/54 )

si totusi ..... sunt obligata sa fac reincadrarea persoanei pe acelasi post ? daca desfiintez postul acum cat ea este in Ccc ,pot sa-i ofer alt post corespunzator pregatirii profesioanle si daca nu am ? desfac contractul cu 65alin 1 invocand desfiintarea postului la data cand desfiintaaea a fost efectiva sau cu fac o noua decizie de desfiinatre post la data cd ea revine ( si ce fac desfiintez doar postul ei atunci ? )

inca o dilema .....
ce fac cu termenul de preaviz ?
bine .... desfiintez postul ..... fac reincadrarea persoanei la sfarsitul concediului , si 15 zile termen de preaviz cand i le acord ? incepand cu ziua 1 pana in ziua 15 si atunci aceste 15 zile pe ce post o incadrez daca postul ei este desfiintat inca din perioada cat era in concediu ?
Nu cred ca puteti desfiinta postul atata timp cat contractul individual de munca este suspendat daca societatea nu este falimentara sau nu se reorganizeaza din punct de vedere judiciar . Cred ca erau mai convenabile vechile prevederi si nu cele modificate prin OUG 96/2003 .
Mai corect ar fi s-o asteptati sa revina din cic , sa-i comunicati necesitatea desfiintarii postului si sa-i oferiti un alt post conform pregatirii cale si sa intocmiti un act aditional.
sunteti de acord cu ideea ca postul ar trebui pastrat cel putin 15 zile ( preavizul) dupa intoarcerea persoanei ?deci ca nu poate fi desfiintat cat e in concediu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)