avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... modificare masina cu volan pe dreapta adusa din Anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

modificare masina cu volan pe dreapta adusa din Anglia

Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta.

1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ?
2. Daca montez volanul pe partea stanga inainte de a merge cu masina la RAR pentru omologare, voi avea probleme la RAR ?
3. Pot sa inmatriculez masina in Romania fara a plati taxa ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:10, 28 Octombrie 2012
leorot a scris:

Ma voi informa inainte de toate chiar la RAR, aici vad ca nu stie nimeni nimic sigur.


ORDONANTA nr. 35 din 14 iulie 2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere si eliberarea cartii de identitate a acestora, in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania


Art. 4. - (1) Omologarea individuala a unui vehicul rutier se acorda pentru:
c) vehiculele rutiere care au suferit modificari prin care au fost afectate caracteristicile mentionate in cartea de identitate a vehiculului.
(2) Omologarea individuala se acorda de catre R.A.R. prin reprezentantele judetene sau a municipiului Bucuresti."

Art. 9. - (1) Pentru mentinerea in circulatie, vehiculele rutiere inmatriculate sau inregistrate in Romania care au suferit modificari prin care sunt afectate caracteristicile mentionate in cartea de identitate a vehiculului trebuie supuse omologarii individuale si modificarii cartii de identitate a vehiculului.
(2) La modificarile mentionate la alin. (1), in cazul interventiei la sistemele care privesc siguranta circulatiei, protectia mediului, eficienta energetica si protectia impotriva furturilor si care sunt reglementate de directivele/regulamentele Uniunii Europene sau de regulamentele CEE-ONU, trebuie utilizate numai echipamente, componente, entitati tehnice, piese si materiale de exploatare de origine sau omologate ori certificate conform legislatiei in vigoare.
(3) Modificarile mentionate la alin. (2) pot fi efectuate numai de operatori economici autorizati de R.A.R., conform legislatiei in vigoare."

Art. 13. - (1) La inmatriculare in Romania, detinatorii vehiculelor rutiere, cu exceptia celor noi, vor face dovada efectuarii de catre R.A.R. a certificarii autenticitatii acestora.
(2) Certificarea autenticitatii unui vehicul rutier consta, dupa caz, in:
a) atestarea faptului ca principalele sale elemente de identificare sunt originale si/sau nu au fost supuse unor modificari neautorizate;
.....
(4) Certificarea autenticitatii se efectueaza pentru:
a) vehiculele rutiere utilizate supuse omologarii individuale in vederea primei inmatriculari in Romania;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''? stoica87 stoica87 pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera? (vezi toată discuția)
Inmatriculare rhd tomatopotato tomatopotato imi poate spune si mie cineva daca e posibila sau nu inmatricularea masinilor RHD fara modificare bord ? parerile sunt impartite si sunt fel si fel de cazuri ... (vezi toată discuția)
act notarial motor GavrilaGD GavrilaGD Buna ziua, Sunt in situatia de schimba motorul pentru masina personala, din diferite motive am ajuns in situatia sa gasesc motor la persoana fizica care nu ... (vezi toată discuția)