Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca accepta.
Din prima, presedintele asociatiei a zis ca nu vrea sa imi dea, invocand diverse motive prostesti. Pot face ceva in sensul asta?
Multumesc anticipat.
Eu am i-dat in judecata pe cei doi locatari care se invecineaza cu spatiul meu (pe care l-am cumparat pe firma, tocmai pentru a-l folosi ca punct de lucru pentru PROIECTARE) si, desi proprietarul dinaintea mea avea acolo firma, am pierdut procesul. Acum ma tot gandesc daca sa fac recurs sau sa incerc sa vand spatiul. Este intr-o pozitie excelenta ,dar sunt la mana unor rauvoitori.
Eu zic sa faceti recurs, motivand necompetenta judecatoriei de a judeca acest proces. Din punctul meu de vedere este un litigiu comercial deci trebuia judecat in prima instanta de Tribunal Sectia Comerciala, aici sunt judecatori specializati in domeniu si ar fi interpretat altfel situatia de fapt, in speta o societate cumpara un imobil pentru a desfasura o activitate nu pentru al tine gol.
Imi cer scuze, nu am vrut sa jignesc pe nimeni, doar am vrut sa gasesc o cale legla, sa ii fac pe calici sa se sature de a cersi.
Am inteles situatia. Multumesc.
Este nevoie de acordul vecinilor deoarece este alta firma si toate procedurile pentru inregistrarea spatiului ca sediu sau punct de lucru trebuie reluate , asa cere ORC. Procesul s-a desfasurat la Tribunalul Comecial Cluj, cum era si firesc dar sunt nelamurita, am impresia ca aici este chestie de interpretare. Unii spun ca nu pot fi obligati ceilalti locatari sa-si dea acceptul chiar daca nu au un motiv intemeiat. Aceasta interpretare a fost aplicata si in cazul societatii mele.Pana la urma, ca intotdeauna, cum ti-e norocul...