avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din Oug.195/2002

Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni, calculat potrivit art. 82 C.p. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C.p. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul....... la plata sumei de 500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi. SPUNETI-MI SI MIE DESPRE CE ESTE VORBA,AM PRIMIT 8 LUNI CU SUPENDARE SI 2,8 ANI AM CAZIER.???..VREAU DETALII MAI PE INTELESUL OMULUI DE RAND ! MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: alecs_busty , utilizator 23:56, 3 Noiembrie 2012
Ati uzat de procedura simplificata ( recunoasterea vinovatiei ) si ati fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni inchisoare, pedeapsa a carei executare a fost suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 8 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art.82 c.pen- total 2 ani si 8 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Pedeapsa aplicata va figura in cazier pe perioada termenului de incercare, iar in situatia in care vor fi indeplinite conditiile prev de art .86 c.pen., veti fi reabilitat de drept .
De asemenea, instanta va atrage atentia asupra disp. art 83 c. pen si anume:
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

In ceea ce priveste pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor:
-art 64 lit a) teza II-dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective,
-art.64 lit.b)-dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
Conform art 71 al.5 c.pen.- pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii, se supenda si executarea pedepselor accesorii de mai sus.

Avand in vedere ca ati fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prev de art 87 al.1 din Oug. 195/2002, permisul dvs de conducere se va anula si prin urmare veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii , dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.



Va multumesc frumos ! Cred ca asa ar trebui sa fie toate solutiile trimise catre inculpati...mai pe intelesul omului . Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)