avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... control de la autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

control de la autoritatea tutelara

Buna ziua, in urma cu 4 ani am divortat si am in custodie unica un baietel.In urma cu 3 ani, fostul sot a deschis un proces de micsorare pensie alimentara, acesta terminandu-se in septembrie 2012 cu apel si recurs in favoarea mea, pensia de intretinere minor ramanad aproximativ aceeasi. In luna septembrie 2012 deschide din nou proces unde cere custodia comuna a copilului si reducerea pensiei alimentare, proces la care nu se mai prezinta si se suspenda. In cadrul acestui proces care s-a suspendat acum cateva zile , cei de la autoritatea tutelara au depus la dosar conditiile de crestere si educare ale minorului.
La sfarsitul lunii octombrie 2012 a deschis un alt proces unde cere reducerea pensiei alimentare si din nou solicita autoritatea tutelata.
As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , de cate ori are dreptul de a deschide un proces bazat pe aceeasi cerere si daca verificarea autoritatii tutelare facuta in luna octombrie in cadrul procesului suspendat mai poate fi valabila in cdrul cestui proces.
Precizez, de asemenea, ca are un debit foarte mare in ceea ce priveste pensia de intretinere, plangerea de abandon de familie aflandu-se deja la Parchet.
va multumesc anticipat,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:10, 14 Noiembrie 2012
liviaspirea a scris:
Multumesc frumos pentru raspunsurile date. Dar, cate procese , continand acelasi obiect si cu aceleasi parti se pot deschide? In ceea ce priveste plangerea depusa la politie pentru abandon la familie. De la politie mi s-a spus ca dosarul a fost depus de aproximativ 1 luna la Parchet. Cum se poate verifica acest lucru si cum as putea vedea in ce stadiu se afla dosarul?
In cel de-al 2 -lea proces nu cere custodia copilului ci numai reducere de pensie alimentara.
Precizez ca pe rol se mai afla un alt proces cu privire la reducerea pensiei alimentare, si anume , in urma recursului castigat de mine in septembrie 2012, el a deschis , tot in luna septembrie 2012 :"revizuire de recurs ", care urmeaza a fi revizuit de Curtea de Apel.

Se pot deschide nenumarate procese, ca in expresia: "fara numar". Cu toate astea, in anumite conditii, puteti solicita instantei amendarea celui care a facut cererea.

Dosarul penal se poate verifica acolo unde e: e la Parchet, mergeti acolo.

Ma tem ca nu puteti folosi ancheta sociala anterioara, cu ce anume exact va deranjeaza una noua? interfereaza cu programul dv. de lucru?
Puteti suna la Autoritate si sa solicitati inspectorul care se ocupa de dosarul dv., vorbiti cu acesta si ii spuneti situatia, cand s-a efectuat ultima ancheta etc.

Pentru conexarea a doua dosare e necesar ca ambele sa fie pe rolul instantei, or acum unul este suspendat, nu se poate, trebuie repus pe rol. Poate fi temei pentru amenda.
Dv. nu aveti custodie unica, aveti incredintarea minorului, juridic inseamna altceva. Oricum, minorul isi vede tatal? Cati ani are? Ce atitudine are fata de acesta? Banii din pensie sunt asa necesari pentru dv.?
doamna av sunt uimita de intrebarea pusa :"Banii din pensie sunt asa necesari pentru dv.?"
nu sunt necesari ptr ea sunt necesari ptr acel copil sau copii minori,in conditiile in care toata lumea asta este intr-o criza permanenta! atata timp cat exista o hotarare,atata timp cat exista dovezi clare ca acest om are venituri si nu orice fel de venituri,lucr in italia cu contr de munca,deci nu castiga un sal min pe economie...in aceste conditii credeti ca acesti copii nu au ce face cu banii obtinuti de la tata sub forma acestei pensii?plangerea la parchet ptr abandon si eventualul proces nu o va costa pe doamna nimic..iar ptr inceperea executarii silite va plati un avans onorariu in jur de 250 lei,pe care ii va recupera in cadrul executarii de la fostul sot.ce motive ar avea acesta femeie sa renunte la dreptul copiilor sai?
desirelia75 a scris:
plangerea la parchet ptr abandon si eventualul proces nu o va costa pe doamna nimic.. [...] .ce motive ar avea acesta femeie sa renunte la dreptul copiilor sai?

Poate pe doamna nu o va costa nimic, insa sunt slabe sanse reale sa si obtina ceva daca nu o va costa nimic... Din pacate insa, pe copiii ei ii va costa ceva, cel mai probabil... de aceea, majoritatea copiilor spun ca nu au nevoie de bani ci de parinti, la fel spun si psihologii. Motiv pentru care banii sunt, de regula, necesarti PARINTILOR pentru cresterea copiilor lor.
Punand in balanta bani si fericire, nu stiu daca alegerea cea mai buna e alegerea legala.

Copiii acestei doamne au si drept la o viata de familie, or pana una-alta nu o prea vad pe stimata viata; e frumos si suna bine "dreptul la intretinere", "abandon de familie", insa in realitate copiii au nevoie de o viata, de 2 parinti... Daca acei bani nu sunt strict necesari supravietuirii, poate ar fi indicata o renuntare la ei in schimbul unei relatii mai bune familiale. Pentru ca, parinti despartiti sau nu, copiii aceia au o familie formata din ei si parintii lor. Si dreptul lor la familie unde e in ecuatie?

Nu mai mentionez ca nu stiu unde raman copiii... cu cine... de ce... lucruri care par a fi ok dupa dv. Si se va trezi doamna ca, cine stie, ramane fara copii si tot.

liviaspirea a scris

Exista un program de vizitare, pe care in ultimi 4 ani, nu l-a respectat, venind doar de 4 ori, cate 5-10 minute, aceste vizite dovedindu-se ulterior ca el nu a venit in tara cu scopul de a vizita copilul ci venind cu treburi in Bucuresti, precum: de 2 ori pentru a deschide procese, 1 data pentru a fura masina in timpul procesului de partaj, 1 data pentru a da declaratie la politie deoarece a fost chemat.
Mentionez ca nu se poate ajunge la o intelegere cu el in privinta recuperarii debitului, deoarece am incercat in repetate moduri de a sta de vorba cu el. In final m-a amenintat ca va avea el grija de soarta mea dacacumva voi apela la o executie silita, ca-mi va distruge atat masina mea cat si a tatalui meu, si multe altele.

1.dupa cum puteti obs d-na av nimeni nu a impiedicat acest tata sa isi vada copii.e alegerea lui,ce ati vrea sa il ia mama copiilor cu forta si sa il aduca la ei?

2.si credeti ca daca mama copiilor nu angajeaza avocat ptr procesul de abandon,justitia va judeca stramb?nu va lua in calcul dovezile parchetului,nu va tine seama de probele din dosar doar ptr faptul ca aceasta doamna nu are avocat angajat?

3.familia poate exista si fara acest tata biologic..poate doamna va gasi unul mai bun si va avea acea familie si un barbat in casa...daca dl tata adevarat nu vrea sa faca parte din viata copiilor sai

4.faptul ca se ocupa personal de plangeri si procese nu inseamna neaparat ca rapeste din timpul acordat copiilor si nu isi indeplineste obligatia de mama

5.domana sa stea linistita ca nu va ramane fara copii in conditiile in care tatal vrea o custodie comuna doar pe hartie,apoi renunta la proces,iar caum cere doar micsorarea pensiei...de fapt buba cea mare a lui este PENSIA si nu copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara liv29 liv29 Buna ziua, Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor desirelia75 desirelia75 in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu ... (vezi toată discuția)