avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere sponsorizare din impozitul pe venit sau ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere sponsorizare din impozitul pe venit sau dividende?

Buna ziua,

Sunt platitor de impozit pe venit si am realizat un profit de 15000. Acestia as dori sa-i retrag sub forma de dividende. Dividende care la randul lor vor fi impozate.

Recent am facut si o sponsorizare in valoare de 3000 ron.

Intrebarea mea este din ce anume si in ce masura pot deduce acesti 3000 de ron?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: horria , utilizator 01:23, 15 Noiembrie 2012
In cazul dvs., fiind platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, puteti face ce cheltuieli vreti, deductibile, deductibile partial (cum e si cazul sponsorizarii) sau nedeductibile.

In Codul fiscal deductibilitatea sau nedeductibiliatea cheltuielilor sunt legate de impozitul pe profit. Astfel, daca vreti, puteti folosi tot profitul pentru sponsorizare.

Totusi, trebuie sa aveti in vedere prevederile Legii 32 din 1994 privitoare la sponsorizare.

[ link extern ]
sa inteleg ca aceasta sponsorizare nu se deduce de nicaieri? impozitele platite de mine catre stat vor fi aceleasi ca si cand nu as fi facut aceasta sponsorizare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu sponsorizarea turcalexandra turcalexandra Daca aceste ch nu tb sa depaseasca 20% din imp pe Pr..se ia in considerare si imp minim aiic sau doar impozitul calculat in functie de profitul firmei? (vezi toată discuția)
Sponsorizare oliana oliana va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)