Am fost sunata cu nr ascuns de o persoana care s-a recomandat ca fiind avocat roman in Germania anuntandu-ma ca fica si ginerele meu au avut un accident de circulatie in Germania lovind o persoana (femeie)pe trecerea de pietoni si sa trimitem urgent 4000ron pe numele ........in ARAD ptr ca sotul d-nei este in Romania iar la o ora a revenit cu tel spunand sa mai trimitem urgent 1500eur si chiar ne-a dat o pers la tel spunand ca este ginerele meu dar are vocea schimbata fiind operat la gat.Mi-am dat seama tarziu ca este o escrocherie si am reusit sa blocam a doua transa de bani de 1500eur si sa-i recuperez dar 4000ron a apucat sa-i ridice.Avand in vedere ca banii au fost trimisi prin Western Union si avem numele persoanei careia i-am trimis banii, intrebarea mea este:care este procedura care trebuie urmata?
Am depus plangere la politie si ni s-a spus ca nu crede ca rezolvam ceva pentru ca firma de care apartine,,moneygram"(nu Wetern Union) este din Grecia sau Japonia si banca nu da acceptu la informatii.Mi se pare dubios pentru ca nefiind vorba de cont bancar ci doar un transfer iar noi am avut doar nume si pronume nu vad care ar fi problema ?Banca trbuie normal sa ne dea doar datele de pe CI a persoanei care a ridicat banii.Acest infractor putea fi prins imediat cand am blocat a doua transa de 1500euro pentru ca el astepta sa-i dam un cod care l-am primit de la banca si sa i-l transmitem telefonic...banca anunta politia si in momentul care mergea sa ridice banii problema era simpla il prindeaua si nu mai insela alte persoane si poate recuperam cei 4000ron....dar asta e ...TRAIM IN ROMANIA.
Frauda online
Lidyalexandra
Buna ! Caut disperata ajutor. Eu si prietenul meu am gasit pe internet o masina de vanzare. Vânzătorul e plecat in Anglia si mi-a cerut drept dovada ca ... (vezi toată discuția)