Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

conventie civila

buna seara! am avut o conventie civila de prestari servicii cu o firma, in perioada martie 2010 mai2010 si am fost si angajat cu un contract individual de munca la alta firma . Acum trebuie sa platesc 5.5 la sanatate pentru conventia civila , pana acum nimeni nu mi-a trimis o instiintare de plata .
contractul a fost inregistat la finante si impozitu pe venit platit in 2010
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:34, 17 Noiembrie 2012
Conform codului fiscal valabil pana la 30 iunie 2012 problema platii CASS revenea exclusiv angajatului.
nu m-a informat nimeni, macar cei de la fisc sa fi spus ceva , acum dupa doi ani si jumate casa de asig vrea si dobanda si penalitati
Cum am raspuns si intr-o postare precedenta necunoasterea legii nu va fereste de consecintele mai putin placute. Empatizez cu dvs. nu-mi place acest bir (fumarit) dar legea e lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
George Moraru, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass din chirie dacã lucrez legal in altã țarã?? adrianmihalcea82 adrianmihalcea82 Buna ziua, persoanele care realizeaza venituri in tara (declarate la fisc cu declaratia 220) din inchirierea propriului apartament, dar lucreaza legal pe ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii Buna seara . As avea cateva intrebari legate de contractele de prestari servicii ,va rog sa ma lamuriti , pe exemplul neactualizat prezentat mai jos: nume ... (vezi toată discuția)
Plata cass retroactiv pe venituri din chirii Ionescu007 Ionescu007 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti: obtin venituri numai din chirii, nu am alte venituri, nu am platit CASS(5.5%), nici nu am beneficiat vreodata si nici nu am ... (vezi toată discuția)