As avea si eu o nelamurire:
In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim 4 ani! De plata acestei rate se ocupa o alta persoana, o persoana din familie de care nu mai pot da in cest moment.
Pana in 2011 nu am stiut ca rata nu s-a platit, nu am fost notificata in nici un fel asupra datoriei. Din pacate, acum cativa ani, am avut niste probleme si s-au pierdut actele acestui imprumut.
In 2011 am vrut sa iau un credit, care nu a fost acceptat pe motiv ca am alte datorii( creditul de care vorbeam). Dupa aproximativ o luna am inceput sa fiu sunata de cei care se ocupa de recuperarea acestei datorii. Am cerut mai multe informatii, sa mi se ofere o copie dupa contract, sa mi se trimita un desfasurator de rambursare, sa mi se spuna data la care a fost platita ultima rata. "Dansii" mi-au spus, initial, ca nu am nevoie de aceste acte-"Ce sa faceti dvs cu ele?", apoi mi s-a spus ca ei nu au acces la astfel de documente, desi reprezentantii bancii mi-au spus ca toate actele se afla in posesia "recuperatorilor", ca ei nu mai au treaba.
In momentul de fata s-a cerut poprire pe salariu...
Intrebarea este: dupa cat timp se prescrie datoria? Si cum pot afla daca s-a prescris sau nu?
Va multumesc foarte mult si va doresc o seara frumoasa!